OBRAZOM: Miláno ovládla móda na budúci rok! Veľa odhalenej pokožky, neónové farby a majstrovstvo, ktoré vyrazí dych

Niekoľko dní bolo v Miláne opäť rušno. Prezentácie módnych kolekcií na sezónu Jar/Leto 2023 prilákali smotánku aj odborníkov.

26.09.2022 11:24
Kate Moss Foto: ,
Topmodelka Kate Moss na prehliadke značky Bottega Veneta v kúskoch, ktoré na prvý pohľad tak nepôsobia, no kompletne celý jej look je z najjemnejšej kože.
debata

Hoci európske prezentácie módy má vždy na začiatku pod palcom Londýn, tohtoročný „fashion week“ poznamenalo úmrtie kráľovnej Alžbety II. Aj z tohto dôvodu niekoľko značiek zrušilo live prezentácie a pre módnu verejnosť len komunikovali nové kolekcie prostredníctvom tlačových materiálov. V Miláne sa však módny kolotoč rozkrútil na plné obrátky, pričom jeho rozvrh ponúkol niekoľko výnimočných momentov a, samozrejme, sumarizoval aj kľúčové trendy na budúci rok.

Ukážky z kolekcie značky Bally, sezóna Jar/Leto...
Ukážky z kolekcie značky Benneton, sezóna...
+27Ukážky z kolekcie značky Bottega Veneta, sezóna...

Neónové odtiene farieb či žiarivé tóny ako oranžová, žltá či limetková zelená a ružová sa objavili vo výraznom množstve a ich prítomnosť prechádzala kolekciami viacerých ateliérov – medzi nimi napríklad Fendi, Ferragamo, Bottega Veneta či Benneton alebo Ferrari. Spojenie tejto žiarivej a výraznej farebnosti sa často odohrávalo na pozadí technických dizajnov – moderných prvkov ako bundy, parky, nohavice s vreckami či overaly. Napríklad u spomenutej Bottegy sa však žiarivé farby prepracovali do kotejlových šiat a úpletov, ktoré boli ukážkou technologického majstrovstva.

zväčšiť Ukážky z kolekcie značky Bottega Veneta, sezóna... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Bottega Veneta, sezóna Jar/Leto 2023 Ukážky z kolekcie značky Bottega Veneta, sezóna Jar/Leto 2023 odprezentovaná v Miláne.

To sa v prípade kolekcie značky Bottega Veneta prejavilo takmer od úvodu až po samotný koniec. Napríklad modelka Kate Moss vyrazila na mólo v kombinácii denimových nohavíc, bieleho tielka a károvanej košele. S jediným rozdielom, nebol to ani denim, ani flanel, ani bavlna – všetko bolo vyrobené z najjemnejšej kože, ktorú farbili hodiny, aby dosiahli dokonalú ilúziu. Tento prvok v kolekcii zopakoval dizajnér Matthieu Blazy druhýkrát, no dotiahol ho do ešte väčšej dokonalosti.

Camila Morrone Čítajte viac DiCapriova ex tlieskala kráske, ktorá ho vraj zbalila! Morroneovej výstrih však zatienil všetky modelky

Ako to už v prípade kolekcií na jar a leto býva, mnohí dizajnéri pracovali s množstvom odhalenej kože. Či už išlo o transparentné alebo elastické (polopriehľadné) materiály od Versace alebo Fendi, intelekutálnu hru s vrstvením jemných a technických materiálov v dielni Prada alebo odhaľovanie prostredníctvom prestrihov či kombinovaním odevov ako crop topy, šortky alebo podprsenkové topy u Max Mara – jemná provokácia semitransparen­tnosti sa objavila naozaj v mnohých podobách.

zväčšiť Ukážky z kolekcie značky Diesel, sezóna... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Diesel, sezóna Jar/Leto 2023 Ukážky z kolekcie značky Diesel, sezóna Jar/Leto 2023 odprezentovaná v Miláne.

U módnych odborníkov zarezonovala aj prezentácia odevnej značky Diesel, ktorej kolekcia bola prepracovaná, originálna a zároveň zodpovedala nutným štandardom súčasnej a mladej módy, ktorá sa často prezentuje na sociálnych sieťach. Pozornosť vyvolala aj módna šou Ferragamo, s novým logom a niekoľkými novými kabelkami, ktoré majú šancu stať sa novými „IT bags“.

zdena Čítajte viac Móda na premiére Žižku: Studenková a Brožová, Hanychová či Husárová - koktejl štýlu, farieb aj vkusu

Pri značke Moschino zaujala hra s nafukovacími gumenými detailmi, ich implementácia do bežného denného odevu však asi jednoduchá nebude. Prehľad jednotlivých kolekcií nájdete v našej bohatej galérii s výberom jednotlivých odevov.

Prehliadka Bottega Veneta – šou sa začína od 38.30

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Miláno #koza #trendy #čipka #transparent #neónová #nahá koža #jar/Leto 2023

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...