Kožený kabát ako kľúčový kúsok dámskeho šatníka? Trendové modely lákajú luxusom

Kožený kabát v posledných rokoch často nahradila bunda do pása. Mnoho žien ju považuje za mladistvejšiu variáciu koženej garderóby.

26.09.2022 06:00
Anne Hathaway Foto: ,
Herečka Anne Hathaway na prehliadke Michael Kors Jar/Leto 2023 v New Yorku.
debata

Samozrejme, o tom nebudeme polemizovať – ak si zoberiete napríklad populárne motorkárske bundičky do pása či kožené bomberové bundy, oboje uberá s patričným stylingom roky a celkom zaslúžene patria práve tieto odevy medzi najobľúbenejšie súčasti koženej ponuky. Ale ak túžite po niečom naozaj výraznom a ženskom, možno by ste mali pouvažovať práve nad koženým kabátom.

Katie Holmes Čítajte viac Ako stvorený do chladných dní a tiež absolútny hit sezóny! Tento kúsok nosia aj hviezdy, máme tipy

Keď sa nedávno na prehliadke Michael Kors objavila herečka Anne Hathaway, mnohí obdivovali jej voľbu luxusného hnedého kabáta nad kolená s výraznou úpravou na spôsob krokodílej kože. V niekom vyvolal nostalgiu za jej postavou z hitu Diabol nosí Pradu, v niekom však najmä nadšenie pre podobný kožený (alebo koženkový) kabát vo vlastnom šatníku.

Dámsky koženkový kabát 8 by Yoox, predáva sa za...
Dámska koženková bunda s kroko úpravou Comma,...
+7Dámsky kabát zo syntetickej kože JJXX, predáva...

Je to celkom pochopiteľné, keďže precízne spracovaný odev v trendovej hnedej farbe je absolútne nadčasovým kusom jesenného a zimného oblečenia a dá sa kombinovať naozaj na mnoho spôsobov. V prípade Hathawayovej určite zaujme rovný strih bez prepásania, no je nám jasné, že niektorým dámam skrátka viac lahodí, ak si svoj driek zvýraznia. V takom prípade je ideálne voliť trenčkotové alebo predĺžené kabáty s mierne áčkovou líniou spodnej časti.

Michaela Kocianová a Ruben Rua Čítajte viac Ako sa rodí topmodel(ka)? Praha žije svetovým finále, nazrite s nami exkluzívne do zákulisia príprav

Práve úprava na spôsob exotických koží, či už je to krokodíl, pytón alebo rôzne jašteričie kože, sú veľmi populárne. A ak náhodou máte osobný problém s používaním pravej kože (v tomto prípade zvyčajne teľacej, ktorá sa následne ešte upravuje do želanej podoby a reliéfu), potom môžete pokojne pohľadať odev zo syntetickej kože. Dnešná móda ponúka kvalitu na oboch frontoch. A v tom „umelom“ aj príjemnejšie ceny. Nech sa páči, inšpirácie nájdete v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koza #Anne Hathaway #krokodíl #kožený kabát

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...