Viditeľné spomalenie starnutia? Sľubuje ho aj Brad Pitt! Uvádza unisex kozmetiku, lacná však nebude

Nedávno prekvapil ako sochár, keď sa jeho diela objavili vo fínskom Tampere. Ale najnovšia aktivita herca Brada Pitta je azda ešte väčším šokom.

23.09.2022 15:00
Brad Pitt Foto:
Brad Pitt na archívnej snímke.
debata

Hollywoodsky herec a držiteľ Oscara sa rozhodol vstúpiť do oblasti kozmetickej starostlivosti. Na vybrané trhy vo svete uvádza vlastnú líniu pleťovej starostlivosti, ktorá dostala názov Le Domaine. Ako uvádza tlačové vyhlásenie, ktoré sa dostalo do médií v stredu, úlohou novej kozmetickej starostlivosti je „redukcia viditeľných znakov starnutia“. Postarať sa o to má najmä dôkladný vedecký výskum a expertíza jednotlivých ingrediencií, ktoré sa preukázali ako účinné v boji so starnutím kože.

Ana de Armas Čítajte viac Kubánska Marilyn očarila v ružových tónoch Benátky, no potom... prišiel Brad Pitt a bol fakt 'cool'

Päťdesiatosemročný Pitt sa spojil s rodinou Perrinovcov, majiteľmi vinice Château de Beaucastel a dvojicou vedcov a odborníkov – profesorom Pierre-Louisom Teissedre z Univerzity vo francúzskom Bordeaux a doktorom Nicolasom Lévym. Pod dohľadom odborníkov boli skúmané benefity hrozna a látok v ňom obsiahnutých, ktoré sa následne implementovali do jednotlivých produktov.

Zaujímavosťou pri novej pleťovej starostlivosti je aj fakt, že ide o takzvanú unisexovú starostlivosť. Používať ju teda môžu muži aj ženy. „Zapáčila sa mi idea unisexovej línie. Je to anti-agingová kozmetika pre každú ženu a každého muža,“ komentoval Brad Pitt.

Podľa profesora Teissedrea sú „víno aj starostlivosť o pleť exaktné vedy“ a po rokoch analyzovania hrozna zistil, ktoré kombinácie majú najväčšie antioxidačné vlastnosti. Prostredníctvom tohto výskumu vyvinul špecialista na víno GSM10 – aktívnu zložku, ktorá bojuje proti oxidácii – chemickej reakcii, ktorá prebieha, keď sa látka dostane do kontaktu s kyslíkom (predĺžená oxidácia prispieva v pleti k strate kolagénu, vráskam, ochabovaniu a podobne).

zväčšiť Herec Brad Pitt na premietaní svojho nového... Foto: SITA/AP, Lee Jin-man
Brad Pitt Herec Brad Pitt na premietaní svojho nového filmu Bullet Train v juhokórejskom Soule.

Druhou aktívnou látkou v krémoch a sérach, ktoré budú uvedené na trh, je ProGr3. Jej zloženie kombinuje resveratrol viniča, výťažok z harmančeka a katechín zo zeleného čaju na udržanie zdravých kožných buniek.

Súčasťou úvodnej línie sú štyri produkty – sérum, fluidný krém, klasický krém a čistiaca emulzia. Sérum napríklad obsahuje upokojujúcu hroznovú šťavu či výťažky z kvetov viniča. V tekutom kréme sa nachádza napríklad niacínamid na detoxikáciu a vyrovnanie pokožky. Klasický krém obsahuje olivový olej a bambucké maslo na upokojujúce účely a čistiaca emulzia má textúru podobnú pene a bezsulfátové zloženie na odstránenie nečistôt.

Emma Watson Čítajte viac Voňavá a jedinečná! Emma Watson so (staro)novým imidžom, je 'režisérkou' vlastnej vône

Ako píše magazín US Weekly, hrdina hitov ako Bullet Train či Vtedy v Hollywoode sa už dlhší čas zaoberal myšlienkou na vytvorenia línie starostlivosti o pleť. Až keď ho oslovila rodina Perrinovcov, uvedomil si vraj, že je to ten správny moment. „Keď mi Perrinovci povedali o výskume o antioxidačných vlastnostiach hrozna a listov, ktorý podnikli s profesorom, všetko do seba zapadlo,“ povedal Pitt. „Rýchlo sme sa posunuli ďalej s koncepciou vývoja jedinečnej udržateľnej značky starostlivosti o pleť, ktorá spája najmodernejší výskum s najlepšími prírodnými zložkami.“

Zákazníci sa však musia pripraviť na poriadne tučné ceny. Sérum sa predáva za 350 eur, kým cena krémov je 265 a 275 eur. Čistiaca emulzia vyjde na 70 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #Brad Pitt #vinič #kozmetika #výskum #pleť

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...