Móda z premiéry Piargov - zásah do čierneho: Bárdos, Brušková a Tormová - 'nič krajšie ste nevideli'

Nadvládu čiernej farby bolo možné pozorovať v utorok večer v garderóbe dám prítomných na premiére filmu Piargy.

22.09.2022 00:00
debata
Herečka Judit Bárdos stvárnila vo filme Piargy...
Herečky a kamarátky Kristína Tormová (vľavo) a...
+22Herec Ivan Martinka.

Nový slovenský film prišli uviesť jeho hlavné hviezdy, ale pozvanie prijali aj mnohé celebritné tváre. Niektorým sa módna voľba vydarila na jednotku, iné predviedli osvedčenú, ale aj trochu opozorenú klasiku. Nadvláda čierneho odtieňa nás však viedla k tomu, aby sme sa pozreli bližšie práve na to, ako zvládli slovenské prominentky prácu s touto obľúbenou, ale často aj zradnou farbou. A výsledok?

Judit Bárdos

Hlavná hrdinka snímky, pôvabná Judit Bárdos stavila na voľné čierne šaty s predným zapínaním a s asymetrickým lemom sukňovej časti. Nadýchaný, tak trochu balónový strih aj s naberanými rukávmi celkom očividne citoval historickú inšpiráciu. Konieckoncov, pri filme s dobovým kontextom sa podobná voľba zdala vlastne logická – bola akousi poctou aj odkazom snímke samotnej.

zväčšiť Herečka Judit Bárdos stvárnila vo filme Piargy... Foto: Peter Frolo
Judit Bárdos Herečka Judit Bárdos stvárnila vo filme Piargy hlavnú úlohu.

Takto riešený model „koktejlových“ šiat bol vlastne ich originálnou variáciou a vo výsledku Bárdosovej veľmi svedčal. Diskutabilné si v tomto prípade telové lodičky – funkciu opticky nohu predĺžiť síce splnili, ale možno by ešte o kúsok lepšie bolo, ak by herečka siahla po otvorenej obuvi s remienkami.

Barbora Brušková

Slovenská topmodelka vychádzala pri voľbe šiat z veľmi podobnej inšpirácie – jej čierne tunikové šaty (s jemným vzorom) s nadýchanými rukávmi a efektným detailom šnurovania niesli v sebe opäť akýsi folklórno-etnický nádych. Zároveň to však bol odev veľmi moderný a zásluhu na tom, že výsledok bol ukážkový, priniesol aj styling nositeľky.

zväčšiť Slovenská topmodelka Barbora Brušková. Foto: Peter Frolo
Barbora Brušková Slovenská topmodelka Barbora Brušková.

Čierne remienkové sandáliky budili svieži moderný dojem, kabelka prevesená na jednom ramene pridala trošku urbánneho nádychu a bohatá plavá hriva umocňovala estetiku modernej divožienky.

Kristína Tormová

Do tretica bola dámou, ktorá pracovala s čiernou farbou, aj herečka a dizajnérka Kristína Tormová. Jej čiernu kombináciu šortiek a ležérneho voľného saka „rozbíjala“ práve kreácia z vlastnej dielne. Teda, presnejšie povedané – tričko s nápisom.

zväčšiť Herečka a dizajnérka Kristína Tormová. Foto: Peter Frolo
PF 3765 Herečka a dizajnérka Kristína Tormová.

„Nič krajšie ste ešte nevideli“ odkazovala Tormová na jednom zo svojich merchandisingových produktov (tričiek s rôznymi nápismi), ktoré sa už niekoľko rokov tešia úspechu a ktoré sa počas premiéry Piargov objavili aj na iných dámach. Ako pocta filmu je to svieži nápad, vo všeobecnosti by sme však pri tričkách s nápismi a sloganmi radili voliť opatrnejšie. Čierna stuha vo vlasoch či výraznejšia bižutéria aj v tomto prípade zjavne vychádzala opäť z dobového kontextu a vizuálnej stránky filmu.

Ktorá dáma sa páčila najviac vám? Zahlasujte v ankete a všetkých hostí si pozrite v galérii vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #móda #trend #Judit Bárdos #čierna #Kristína Tormová #Barbora Brušková #Piargy

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...