Ako stvorený do chladných dní a tiež absolútny hit sezóny! Tento kúsok nosia aj hviezdy, máme tipy

Niežeby boli pletené kardigany nejakou prekvapivou novinkou v dámskou šatníku. Svet ich pozná (a nosí) už niekoľko dekád. Práve aktuálne kolekcie však naznačujú, že pletený sveter na zapínanie slávi obrovský návrat a bude pravdepodobne tým najtrendovejším kúskom jesennej a zimnej sezóny.

21.09.2022 10:50
Katie Holmes Foto: ,
Herečka Katie Holmes na akcii Through Her Lens: The Tribeca Chanel Women's Filmmaker Program Luncheon. Samozrejme, oblečená v značke Chanel.
debata

Čiastočne sa o to určite postarala aj francúzska značka Chanel, ktorej aktuálna kolekcia na sezónu Jeseň/Zima bola inšpirovaná vidieckym životom a láskou k Anglicku slávnej Coco Chanelovej. Inšpirácie z archívu či starých fotografií viedli dizajnérku Virginie Viardovú, aby do najnovšej kolekcie implementovala množstvo pletenín (tie sú konieckoncov posledné roky jednou z dôležitých línií tvorby).

Dámsky kardigan Karen by Simonsen, predáva sa...
Dámsky kardigan Mango, predáva sa za 49,99 eura.
+6Dámsky kardigan Sandro, predáva sa za 295 eur.

Jemná vlna, mohér či kašmír – priestor dostali tie najhrejivejšie materiály v podobách, ktoré sú najmä o komforte, o nenútenej elegancii, ale aj o funkčnosti. Voľnejšie strihy, dĺžka do pása alebo v predĺženej podobe siahajúca až pod zadok. Vzorovanie, ale aj geometria či ľúbivá farebnica v ružovkastých a belasých tónoch či prírodnej palete hnedej a tehlovej.

Penelope Cruz Čítajte viac Či máte 20, 40 alebo 70, džínsy sú pre každú dámu! Aké strihy nosiť? Inšpirujte sa s nami

Na utorňajšej akcii v New Yorku, kde parížsky módny ateliér hostil podujatie v spolupráci s filmovým festivalom Tribeca, sa už v najnovších kúskoch (predávajú sa už aj v Prahe a vo Viedni) objavila herečka Katie Holmes či napríklad hviezda nového filmu Neboj sa, zlatko Sydney Chandler. Jedna v predĺženom vzorovanom kardigane prírodných hnedých tónov v kombinácii s čokoládovou, druhá zase v kombinácii námorníckej modrej s bielou a variáciou na populárny florálny motív.

Herečka Dianna Agron prišla v koženom trenčkote.
Herečka Eve Hewson.
+6Herečka Cazzie David.

Popri značke Chanel sa kardigany objavili aj v kolekciách módnych domov ako Gucci, Max Mara či dostupnejších ako Sandro, All Saints, Ami, prípadne mass-marketových brandoch. Stávka na kardigan sa určite v blížiacich sa chladných mesiacoch vyplatí. Dobrou správou je, že v prípade tohto typu pletenín sa jeho trvácnosť a trendovosť nemusí merať sezónami.

Hoci je to práve jeseň roka 2022, ktorá hlási návrat kardiganov, ich využitie oceníte aj o rok, päť či desať. Z módy skrátka nevyjdú. Jediné, čo radíme – investujte do kvalitného kusu, ktorý spomenuté roky aj vydrží.

Video

VIDEO: Chanel – film ku kolekcii Jeseň/Zima 2022

Zdroj: Inez and Vinoodh pre CHANEL

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #Chanel #kardigan

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...