Kate kontra Meghan! S kráľovnou sa lúčili ozdobené šperkami, ktorými ich obdarovala

Princezná Kate a vojvodkyňa Meghan na pohrebe vzdali hold kráľovnej Alžbete II. výberom šperkov.

20.09.2022 08:48
Collage Maker-20-Sep-2022-08.12-AM Foto:
Manželky britských princov Williama a Harryho, Kate a Meghan, zvolili na pohreb kráľovnej Alžbety II. symbolické šperky - Kate bola ozdobená diamantovými náušnicami s bahrajnskými perlami, ktoré pochádzajú z kráľovninej zbierky. Meghan zvolila jednoduché náušnice s diamantmi a perlami, ktoré dostala od kráľovnej v roku 2018.
debata

Manželky britských princov Williama a Harryho, Kate a Meghan, zvolili na pohreb kráľovnej Alžbety II. symbolické šperky, ktorými ozdobili svoje smútočné šaty. Obe si na seba vzali doplnky, ktoré im venovala zosnulá panovníčka.

zväčšiť Manželky britských princov Williama a Harryho,... Foto: SITA/AP, Alberto Pezzali
Britain Royals Funeral Manželky britských princov Williama a Harryho, Kate a Meghan, zvolili na pohreb kráľovnej Alžbety II. symbolické šperky - Kate zdobil perlový náhrdelník s diamantovou sponou, ktorý patril Alžbete II.

Kate, ktorá sa po smrti kráľovnej stala princeznou z Walesu, mala na krku štvorradový perlový náhrdelník s diamantovou sponou, ktorý patril Alžbete II. Šperk vytvorilo slávne britské klenotníctvo Garrard. V roku 1982 ho na sebe mala princezná Diana pri štátnej návšteve holandskej kráľovnej Beatrix v Londýne.

Manželky britských princov Williama a Harryho,...
Manželky britských princov Williama a Harryho,...
+10Sophie, grófka z  Wessexu a vojvodkyňa Meghan...

Podľa webu The Court Jeweller si kráľovná Alžbeta nechala náhrdelník vyrobiť z perál, ktoré jej darovala japonská vláda po jej prvej štátnej návšteve tejto krajiny v roku 1975.

Vojvodkyňa z Cambridge a Cornwallu doplnila šperk diamantovými náušnicami s bahrajnskými perlami, ktoré tiež pochádzajú z kráľovninej zbierky. Náušnice boli vytvorené z perál, ktoré Alžbeta a jej manžel, princ Philip, dostali ako svadobný dar z Bahrajnu v roku 1947. V prvých rokoch Alžbetinej vlády boli na panovníčke často k videniu. Rovnakú sadu šperkov na sebe mala Kate aj na pohrebe vojvodu z Edinburghu, ktorý zomrel vlani.

Vojvodkyňa Meghan  vo Westminsterskom opátstve... Foto: SITA/AP, Hannah Mckay
Britain Royals Funeral Vojvodkyňa Meghan vo Westminsterskom opátstve - zvolila jednoduché náušnice s diamantmi a perlami, tento šperk dostala od kráľovnej v roku 2018.

Meghan zvolila jednoduché náušnice, taktiež s diamantmi a perlami. Vojvodkyňa zo Sussexu tento šperk dostala od kráľovnej v roku 2018, keď sa po svadbe s princom Harrym pripojila ku kráľovskej rodine a ešte predtým, než sa pár odsťahoval do Kalifornie a rezignoval na svoje oficiálne povinnosti.

Princezná Charlotte, princ George, princezná...
Princezná Charlotte, princ George, princezná...
+14Princezná Charlotte, princ George, princezná...

Perly sú v Británii podľa AFP spájané so smútkom, čo je symbolika, ktorá sa datuje od čias vlády kráľovnej Viktórie.

Na štátnom pohrebe kráľovnej Alžbety boli v centre pozornosti aj britskí návrhári. Kate si obliekla čierne dvojradové šaty od Alexandera McQueena a Meghan zvolila čierne šaty s plášťom značky Stella McCartney.

724152899 Čítajte viac Deti, ktoré uniesli pohľad celého sveta! George a Charlotte náročný okamih zvládli, mama Kate bola ich oporou

Kate už v minulosti zdobil aj jeden z najvzácnejších šperkov Alžbety II., náhrdelník s názvom „Nizam of Hyderabad“, ktorého cena sa odhaduje na závratných 66 miliónov libier. Viac o šperku, ktorý dostala v roku 1947 Alžbeta II. ako svadobný dar si prečítajte tu.

Kate, princezná z Walesu sa objavila na pohrebe...
Princezná z Walesu Kate s dcérou - princeznou...
+42Princ Harry a princ William (vpravo) kráčajú do...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...