Platforma, výrazná päta alebo špička - skrátka nová silueta! 12 tenisiek, ktorými ovládnete jeseň

Tenisková móda patrí ku každému ročnému obdobiu. Ak ju chcete trochu "zaktualizovať", skúsiť to môžete napríklad aj takto.

16.09.2022 00:00
Dámske tenisky Zara, predávajú sa za 25,95 eura. Foto:
Dámske tenisky Zara, predávajú sa za 25,95 eura.
debata (1)

Popularita retro estetiky v teniskách sa síce stále ešte udržiava, posledné mesiace však pribudli opäť dizajnové úpravy a upriamenie pozornosti na atypické detaily. Tenisky už dávno nie sú len športovou obuvou, ale z hľadiska dizajnérskeho aj priestorom na isté experimenty. Pokiaľ, sa súčasne s nimi podarí udržať aj funkčnosť topánky, je to dvojitý zásah do čierneho.

Penelope Cruz Čítajte viac Či máte 20, 40 alebo 70, džínsy sú pre každú dámu! Aké strihy nosiť? Inšpirujte sa s nami

V jesennom období to určite môžete skúsiť s modelmi, ktorých silueta je pozmenená oproti klasickej podobe teniskovej topánky. Jedným z výrazných trendov je vyvýšená podrážka, respektíve platforma. Zvyčajne z peny alebo kaučukovej gumy. Populárne sa stali aj tenisky, v ktorých je napríklad zvýraznená päta – podrážka často prechádza pár centimetrov za zadnú hranicu tenisky, niekde sa pridávajú napríklad obľúbené prvky „tretrovej alebo kopačkovej“ podoby podrážky – akurát v zjemnenom a modernejšom (často trochu futuristickejšom) vydaní.

Dámske tenisky Liu Jo, odporúčaná cena je...
Dámske tenisky New Balance, nová silueta 574+....
+9Dámske tenisky Adidas, odporúčaná cena je...

Pri farebnosti sa vždy osvedčí stávka na bielu a telové tóny, ale my odporúčame s farbami aj trošku experimentovať. Prípadne sa nebáť napríklad kombinácie vzorov a farieb či efektu color-blockingu.

Vybrali sme pre vás 12 tipov na teniskovú obuv, ktoré vynosíte na jeseň a nielen počas nej, ale aj v ďalších ročných obdobiach. Pozrite si ich v galérii vyššie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #jeseň #trend #silueta #tenisky #podrážka

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...