Či máte 20, 40 alebo 70, džínsy sú pre každú dámu! Aké strihy nosiť? Inšpirujte sa s nami

Džínsy už dávno nie sú len pracovnou garderóbou ako tomu bolo v časoch ich vzniku. V dámskom šatníku majú nezastúpiteľné miesto a sú vhodné pre všetky vekové kategórie.

14.09.2022 11:00
Penelope Cruz Foto:
Španielska herečka Penelope Cruz v džínsoch s potlačou a ozdobným opaskom z dielne Chanel.
debata

Dobrým príkladom sú aj hollywoodske hviezdy a osobnosti sveta šoubiznisu, ktoré sa hrdo hlásia k džínsovej móde nielen vo voľnom čase, ale veľmi často aj v prípade spoločenských podujatí. Ak ide o banket, koktejl či popoludňajšie stretnutie na nejakej prezentácii – džínsy dokážu byť veľmi vhodným prvkom v rámci garderóby, ktorá osciluje na hrane ležérnosti, komfortu a zároveň správnym stylingom je vyvážená do dostatočne serióznej podoby.

Španielska herečka Penelope Cruz v džínsoch s...
Francúzska herečka Anais Demoustier v džínsoch...
+7Bulharská herečka Maria Bakalova v džínsoch z...

V strihoch sa uplatňuje pravidlo, vyberaj si to, čo ti najviac svedčí. Bolo by zbytočné presviedčať vás, aby ste nosili „mrkvové“ džínsy končiace tesne nad členkom, ak napríklad máte plnšie boky a drobnejšiu postavu. Vysoký pás je rovnako veľmi trendová záležitosť, je však pri ňom nutné celkový look vyvážiť – pracovať s optikou, nohy predĺžiť a zvýrazniť driek, aby postava bola viac definovaná.

zväčšiť Bulharská herečka Maria Bakalova v džínsoch z... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Maria Bakalova Bulharská herečka Maria Bakalova v džínsoch z dielne značky Louis Vuitton s výrazným prešívaním.

Pri štíhlych dámach sa osvedčia strihy široké, zvonové, ale napríklad aj takzvané „boyfriend“ džínsy či modely s klasickým rovným strihom. Herečka Penelope Cruz sa nedávno objavila v Benátkach v džínsoch Chanel s potlačou a ponúkla originálnejšiu alternatívu, ako pristúpiť k denimovej móde.

Leonor de Borbon a jej sestra Sofia de Borbon Čítajte viac Tínedžerky aj dospelé dámy - všetky ocenia obuv, ktorú miluje aj španielska princezná. Tu je 9 tipov

Populárne sú opäť aj džínsy s miernym zvonovým rozšírením, často napríklad prešíte kontrastnou niťou, prípadne so zašitým „pukom“, ktorý im dodáva elegantnejší nádych. Ukážkou je napríklad bulharská herečka Maria Bakalova a jej kreácia z dielne Lous Vuitton. Na dámach ako Kyra Sedgwick (57) či Lily-Rose Depp (23) dobre vidieť, že džínsové nohavice naozaj svedčia ženám rôznych generácií. Ba čo viac, pri tých starších aj pracujú v prospech a omladzujú.

Herečka Jennifer Aniston v džínsových nohaviciach. Foto: SHUTTERSTOCK
Jennifer Aniston Herečka Jennifer Aniston v džínsových nohaviciach.

A ak máte napríklad nad sedemdesiat, budú pre vás ako stvorené komfortnejšie široké džínsy. Podobné si nedávno obliekla do Benátok na filmový festival herečka Sigourney Weaver. Viac v galérii.

Video

VIDEO: POZOR! Toto sú džínsy, ktoré nelichotia plus-size krivkám.

Zdroj: Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Penelope Cruz #generácia #trend #džínsy #Lily-Rose Depp #Kyra Sedgwick

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...