Úchvatné v zamate, polonahé v jemnej čipke, žiarivé vo flitroch - krásky vládnu Benátkam: Toto je 21 TOP rób!

Do druhej polovice sa prehuplo jedno z najslávnejších festivalových podujatí v Európe. Filmový festival v Benátkach je od svojho štartu aj pastvou pre oči.

05.09.2022 00:00
Italy Venice Film Festival 2022 Tar Red Carpet Foto: ,
Cate Blanchett na premiére filmu 'Tar' počas festivalu v Benátkach. V kreácii Schiaparelli Haute Couture.
debata

Červený koberec plnia od prvého dňa dámy v úchvatných večerných kreáciách a róbach, ktoré berú dych svojou prepracovanosťou, luxusným materiálom, precíznym strihom či detailmi zdobenia. A, samozrejme, netreba zabúdať ani na nositeľky. Pretože bez nich by šaty boli len krásnou kreáciou na vešiaku.

718938341 Čítajte viac Dokonalá blondínka z Victoria's Secret očarila Benátky! Ale nádherná bola aj jej maďarská kolegyňa

79. ročník filmového festivalu v Benátkach od svojho štartu v stredu 31. augusta už ponúkol niekoľko výnimočných momentov na červenom koberci. Podľa očakávania sa o jeden postarala aj prezidentka medzinárodnej festivalovej poroty – herečka Julianne Moore – keď sa pred objektívmi počas úvodného ceremoniálu objavila v bohato vyšívanej róbe s pláštikom z dielne domácej značky Valentino.

Herečka Penelope Cruz v kreácii Chanel Haute...
Modelka a herečka Irina Shayk v kreácii s...
+18Herečka Virginie Efira v červenej zamatovej...

Taliansky dizajn hrá už tradične v Benátkach prím, pričom popri menách ako Valentino, Dolce & Gabbana či Fendi sa absolútnym kráľom červeného koberca stal ateliér Armani Privé dizajnéra Giorgia Armaniho. Dôvod je však aj pragmatický – Armaniho kozmetická línia je jedným zo sponzorov festivalu a tak svoje ambasádorky (napríklad Barbaru Palvinovú) oblieka práve do modelov z vlastnej dielne. Sú to úchvatné kúsky – práve spomenutá Palvin očarila napríklad v šatách z čiernych flitrov s červeným detailom, ktoré boli inšpirované Japonskom, či v nežnej ružovej šifónovo-hodvábnej róbe.

Prezidentka poroty Julianne Moore v modeli... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Italy Venice Film Festival 2022 White Noise Red Carpet Prezidentka poroty Julianne Moore v modeli Velentino pózuje počas premiéry filmu 'White Noise' v rámci otváracieho ceremoniálu filmového festivalu v Benátkach.

O mimoriadne momenty sa starajú v Benátkach aj herečky s tmavou pleťou. Tessa Thompson potvrdzuje status módnej experimentátorky a ikony, či už išlo o ostročervenú kreáciu Elie Saab Haute Couture, alebo žiarivý limetkový model Christopher John Rogers. Jej britská kolegyňa Jodie Turner-Smith potom siahla po rovnakom dizajnérovi, ale tiež napríklad značke Gucci.

zväčšiť Tessa Thompson na premiére filmu... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Italy Venice Film Festival 2022 Bardo Red Carpet Tessa Thompson na premiére filmu 'Bardo' počas festivalu v Benátkach. V kreácii Elie Saab Haute Couture.

A aký by to bol festival bez nádhernej a v móde odvážnej Cate Blanchettovej. Jej zamatový nohavicový overal so živôtikom plným kvetov pochádzal z dielne Schiaparelli Haute Couture a zaradil sa medzi najfotografova­nejšie modely Benátok. V našej galérii k „polčase“ festivalu nájdete výber 21 TOP modelov. Pozrite si ich určite s nami.

VIDEO: Kráľovský šatník – nosí kráľovná aj nohavice?

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

Ďalšie galérie z Benátok nájdete na druhej strane.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #festival #Cate Blanchett #luxus #Benátky #móda #Julianne Moore #Barbara Palvin #Tessa Thompson

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...