S tenisom končí, módnou ikonou zostáva! Sexy, ženská aj odvážna - toto je 20 TOP módnych momentov Sereny Williamsovej

Je to definitívne - Serena Williams potvrdila koniec svojej profesionálnej športovej kariéry. Počas nej sa však nepredviedla len ako špičková tenistka, pozornosť verejnosti zbierala aj ako žena milujúca módu, ktorú bez ostychu možno označiť za módnu ikonu.

10.08.2022 07:18
Serena Williams Tennis Foto: ,
Tenistka Serena Williams v roku 2021 na podujatí Metropolitan Museum of Art's Costume Institute Gala počas otvorenia výstavy In America: A Lexicon of Fashion. Oblečená bola v kreácii Gucci.
debata (2)

Už v počiatkoch kariéry bolo jasné, že Williamsovú tak, ako mnoho jej rovesníčok priťahujú krásne veci. Vďaka zárobkom a rastúcej popularite získavala prístup aj k luxusným značkám. A nielen k nim. Je veľmi dobre známe priateľstvo Sereny Williamsovej s najmocnejšou ženou módy – šéfredaktorkou magazínu Vogue Annou Wintourovou (mimochodom, práve na stránkach Vogue Serena oznámila koniec kariéry). Práve tomuto vzťahu pripisujú mnohí Williamsovej obrovský úspech aj na poli štýlu.

Tenistka Serena Williams v šatách z dielne...
Tenistka Serena Williams a jej manžel Alexis...
+17Tenistka Serena Williams v roku 2021 na...

Aby bolo jasné, obliekanie sa jednej z najslávnejších a najúspešnejších hráčok tenisovej histórie prešlo počas rokov jasným prerodom. Či už to bolo pod vplyvom špičkových štylistov, alebo trebárs aj spomenutej Wintourovej, Serena začala od tradičnejších koktejlových šiat, mini-odevov obopínajúcich jej krivky či večerných rób klasického strihu (napríklad s volánom a ĺa morská panna) smerovať do exprimentálnejších a odvážnejších vôd.

Tenistka Serena Williams v roku 2013 pred... Foto: SHUTTERSTOCK
serena2013 Tenistka Serena Williams v roku 2013 pred štartom jedného z grandslamových turnajov.

Skvelými dôkazmi boli napríklad jej posledné módne voľby na slávnostnom otvorení výstav v Metropolitnom múzeu na akcii MET Gala. Trblietavý overal s pelerínou zo pštrosích pier od značky Gucci (ten mimochodom nedávno tak trochu zopakovala aj Slovenka Dominika Cibulková v kreácii od Borisa Hanečku) či žiarivé žlté šaty s ružovými lupienkami od Atelier Versace sa už dnes radia ku kultovým lookom akcie.

712871671 Čítajte viac Potvrdené. Jedna z najlepších tenistiek histórie oznámila koniec

Na ostatnom vyhlásení Oscarov sa zase tenistka predvádzala v nežnej a pritom zvodnej kreácii Gucci a podporu filmu Kráľ Richard, ktorý zachytával príbeh jej otca Richarda Williamsa a ktorý produkovala spoločne so sestrou Venus, absolvovala v niekoľkých výnimočných kreáciách amerického, ale aj európskeho dizajnérskeho sve­ta.

Serena Williams a jej dcéra Alexis Olympia... Foto: SITA/AP, Seth Wenig
Serena Williams Tennis Serena Williams a jej dcéra Alexis Olympia Ohanian Jr. po prehliadke Williamsovej vlastnej odevnej línie, ktorú predstavila na týždni módy v New Yorku.

Zabúdať netreba ani na vlastnú Williamsovej značku, ktorej prezentáciu vždy ladila „ľudovejšie“, aby svojou ponukou nadchla a uspokojila najmä (no nielen) americké dievčatá a ženy, ktoré si v nej našli svoj idol. Idolom na poli módy určite pre mnoho žien zostane aj po ukončení tenisovej kariéry. A dá sa očakávať, že jej pôsobenie v módnom svete sa ešte v blízkom čase zintenzívni. Uvidíme. Vy si pozrite 20 TOP štýlových momentov Sereny v našej galérii.

VIDEO: Dominika Cibulková – kariére tenistky obetovala aj svoje vzdelanie

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Gucci #Armani Privé #Atelier Versace #štýl #Serena Williams #Vera Wang #módna ikona

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...