Peštová či Šoposká, ale aj Slovenky Mendrejová a Morháčová - toto je 10 TOP lookov z festivalu vo Varoch

V sobotu sa zatvorili brány 56. ročníka filmového festivalu v Karlových Varoch. Aj tohtoročné podujatie prinieslo množstvo filmových premiér, prezentácií nových projektov a, samozrejme, módy. O tú sa za viac ako týždeň postarali mnohé známe tváre českého (ale aj slovenského) šoubiznisu.

11.07.2022 09:01
debata
Herečka Hana Vágnerová v kreácii Elie Saab.
Česká topmodelka Daniela Peštová na jednom z...
+10Herečka Zuzana Stivínová bola neprehliadnuteľná...

Do Varov zamieril azda každý, kto niečo v domácich končinách znamená (alebo znamenať túži). Ruku na srdce, preceňovať to v žiadnom prípade netreba. Slovákom a Čechom celkom dobre ide hranie sa na veľký Hollywood a všetci dobre vieme, že realita má s červenými kobercami, luxusnými šperkmi za tisíce a desaťtisíce eur či šatami za sumy podobné pramálo spoločného. Ale filmové festivaly sú tiež na to, aby podobnú ilúziu vzbudzovali a aby prinášali možnosť inšpirovať sa či snívať. To platí aj pre módu.

706190075 Čítajte viac Habera s krásnou Peštovou, rozžiarená Kvitová a Mendrejová znovu s Bartoškom! Záver Varov oslavou lásky

Na 56. ročníku sa objavilo niekoľko známych žien, ktoré určite zdrojom inšpirácie byť môžu. Alebo aspoň zdrojom obdivu – za svoju krásu, šarm, štýl. Vybrali sme desiatku, ktorej zostavenie ovplyvnilo všetko predchádzajúce uvedené. A veríme, že aj vás ešte v jednom ohliadnutí sa za známym českým festivalom inšpirujeme tiež.

Peštová je ako český Usain Bolt

Niežeby mala také svalnaté lýtka, ale v porovnaní s väčšinou dám nie je vôbec jednoduché v pomyselnom súboji štýlu predbehnúť práve známu modelku a partnerku speváka Pavla Haberu. Oblieka sa premyslene, s citom pre celok, ale aj detail zároveň. Takmer vždy pôsobí priam dokonalo, no zároveň stále prirodzene – čo je pre veľkú časť ženských celebrít posledných rokov problém. Vo Varoch sa objavila tento rok viackrát – ležérnejší look s bielym sakom a lesklými „nightie“ šatami je náš absolútne víťazný, hoci aj večerná kreácia Givenchy na záverečnom ceremoniáli bola strelou do čierneho! Nehovoriac o pepermintových šatách Elie Saab, v ktorých pózovala pre tím magazínu ELLE.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ELLE Czech (@elleczech)

Z tímu modeliek je nutné spomenúť aj Denisu Dvořákovú – českú topmodelku, ktorá má šance kráčať po vyšliapanej cestičke svojej staršej kolegyne a mentorky. Dvořáková sa vo Varoch objavila viackrát, pričom naším absolútnym favoritom boli čierne minišaty na jedno rameno – mimochodom na rovnakej akcii, kde žiarila aj Peštová. Dodať stačí jedno – ak viete, čo sú vaše prednosti, nebojte sa ich ukázať!

Ostrieľané dámy aj prekvapenie menom Šoposká

V Karlových Varoch sa objavujú pravidelne a zvyčajne s úspechom sa pohybujú na módnom poli. Herečka Jitka Schneiderová a jej nie celkom ortodoxná voľba korzetového topu s vlečkou a nohavíc od Ivany Mentlovej vyzerala skvelo, jej kolegyňa Hana Vágnerová zase stávkou na kreáciu Elie Saab v nežnom pastelovom odtieni a s trblietavými detailmi pôsobila ako hollywoodska princeznička. Naopak, ako dokonalá dráma na červenom koberci – tak vyzerala voľba šiat herečky Zuzany Stivínovej, ktorá sa obliekla u českej dizajnérky Zuzany Kubíčkovej. Zamatová kreácia v odtieni bordó červenej priniesla do Varov trochu neortodoxnej ženskej zvodnosti a rafinovanosti.

Herečka Marika Šoposká predviedla v róbe z... Foto: JHPhoto / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Marika Šoposká Herečka Marika Šoposká predviedla v róbe z elastického materiálu príťažlivú figúru.

Jednou z dám, ktorá neušla pozornosti, bola aj herečka Marika Šoposká. Jej voľba kreácie z dielne značky Chatty Prague na úvodný ceremoniál vzbudila nadšenie láskou k lokálnemu dizajnu, ale vo finále najmä výsledkom. Šoposká totiž s elastických šatách s jemným zatkávaným leskom v materiáli a s dokonalo doladeným líčením a úpravou účesu vyzerala perfektne. Nešlo o žiadnu českú ani slovenskú klasiku a o to viac to bolo zaujímavejšie.

Slovenky nezaostali

Na tohtoročnom festivale nechýbali ani slovenské tváre, do nášho zoznamu však nepostúpili tie „ostrieľané“, ktoré patria zvyčajne ku karlovarskému inventáru, ale relatívni nováčikovia. Modelka Denisa Mendrejová zaujala médiá najmä svojím garde (Jankom Bartoškom), ale faktom je, že sa jej podarilo aj predviesť ukážkový look. Šetrila si ho na záver festivalu, keď ju štylista Lukáš Macháček obliekol do asymetricky strihaných šiat Tom Ford s jedným rukávom. Odvaha trochu zaexperimentovať so svojím vzhľadom a celkovým lookom sa vyplatila, Mendrejová bodovala.

No a bodovať sa podarilo aj slovenskej herečke, ktorá pôsobí v Amerike, Kataríne Morháčovej. Do nášho zoznamu sa dostala vďaka snovej belasej kreácii od ukrajinskej značky J'Amemme, ktorú efektne a kontrastne doplnila divoká kučeravá hriva. Viac už si pozrite v galérii.

Chcete vidieť viac módy z festivalu v Karlových Varoch? Kliknite na ďalšiu stranu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Daniela Peštová #najlepšie oblečené #Denisa Mendrejová #MFF Karlovy Vary #Jitka Schneiderová #Marika Šoposká

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....