Famózny zážitok, zimomriavky aj slzy! Valentino uchvátil Rím, modelky kráčali po Španielskych schodoch

Hoci dianie týždňa módy haute couture sa sústreďuje v Paríži, ten najväčší a najemotívnejší zážitok sa odohral v inej metropole. Piatková prehliadka ateliéru Valentino v Ríme dvíhala zo stoličiek.

10.07.2022 13:03
Valentino Haute Couture Jeseň/Zima 2022-23 Foto: ,
Prehliadka Valentino Haute Couture Jeseň/Zima 2022-23 sa konala na slávnych Španielskych schodoch v Ríme.
debata

Slávny taliansky ateliér, ktorému momentálne šéfuje dizajnér Pierpaolo Piccioli, sa rozhodol prezentovať svoju najnovšiu kolekciu haute couture vo večnom meste. Dôvodov bolo niekoľko, tým najpádnejším asi fakt, že práve v Ríme kedysi samotný Valentino Garavani spustil prvý súkromný salón, z ktorého neskôr vzniklo jedno obrovské módne impérium.

Modelka na prehliadke Valentino Haute Couture...
Modelka Kristen McMenamy na prehliadke...
+9Modelky počas promenády na Španielskych...

Ako uviedol Piccioli, jeho najnovšia kolekcia sa snažila byť dialógom medzi minulosťou a súčasnosťou. Modelky predvádzali niektoré kľúčové looky z histórie tvorby Valentino, no išlo o reinterpretácie v modernom podaní – ďalšie boli potom zase akouis novou variáciou už osvedčených vizuálnych kódov samotného Piccioliho.

Modelka kráča po Španielskych schodoch na... Foto: SITA/AP, Gregorio Borgia
Valentino Haute Couture Jeseň/Zima 2022-23 Modelka kráča po Španielskych schodoch na prehliadke Valentino Haute Couture Jeseň/Zima 2022-23.

Značka je známa svojimi výnimočnými prehliadkami a najmä lokáciami, v ktorých sa odohrávajú – latka bola nasadená naozaj vysoko, ak si pomyslíte, že tentoraz sa modelky dostali až na slávne Španielske schody. Chránená pamiatka a jeden z monumentov Ríma je ostrosledovaná políciou, na schodoch by ste nemali sedieť a od istého času je na nich zakázané konzumovať jedlo pod hrozbou pokuty. Pre módu, ale nepochybne aj pre podporu Ríma prostredníctvom jedného z najvirálnejších momentov aktuálnej couture sezóny, však mesto dalo povolenie na veľkolepú šou.

Florence Pugh Čítajte viac Hviezda Čiernej vdovy v priehľadných šatách v centre Ríma! Florence, veď vidieť takmer všetko...

Modelky schádzali po schodoch zo samotného vrchu, štreka to musela byť celkom náročná – práve jemný vetrík v rímskych uličkách a dokonalé nasvietenie však nechali vyniknúť úžasnej práci krajčírov, vyšívačiek a, samozrejme, honosným materiálom. Samotný Piccioli pre Vogue.com uviedol, že v mladosti sa zvykol chodiť pozerať z diaľky na prehliadky, ktoré sa v Ríme konali práve na tomto mieste a ktoré dokonca vysielala národná televízia. Vtedy musel stáť za zátarasmi. Možno aj preto pozval na módnu šou 120 študentov dizajnu.

Herečka Kate Hudson pred prehliadkou Valentino...
Bývalá supermodelka Naomi Campbell pred štartom...
+4Herečka Anne Hathaway preds štartom šou...

Okrem nich sa v publiku ocitli aj bežní Rimania, no, samozrejme, aj módna a šoubiznisová smotánka. Jedným z vrcholných momentov bolo, keď sa v závere prehliadky postavila šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour. Standing ovation v jej podaní zažije len máloktorý tvorca (možno až na zosnulého Karla Lagerfelda). Nechýbali ani herečky ako Anne Hathaway, Kate Hudson či Florence Pugh. Tie si môžete pozrieť v našej druhej galérii. A nezabudnite ani na video, stojí za to. Aj s podmanivým hlasom speváka Labrintha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Rím #Valentino #modelky #haute couture #Španielske schody

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...