Prečo sú všade okolo dlhé nechty? Tajomstvo trendu leta odhalené, toto vravia odborníčky

Či už sú prírodné, nalakované, gélové alebo akrylové, nechty dosahujú nové dĺžky. O súčasných módnych trendoch v manikúre píše aj americký denník The Wall Street Journal (WSJ).

10.07.2022 07:33
shutterstock 1007255593 Foto:
Dlhé nechty sú skutočne populárnym trendom.
debata (2)

Tradičná módna prehliadka Met Gala sa tento rok niesla v duchu výstrelkov seriálu Pozlátený vek, a to až po nechty účastníkov: boli prehnané, zdobené drahokamami, zvieracími potlačami i reliéfmi. Vidieť sa dali aj nechty mliečne sfarbené (tento trend sa neskôr objavil aj na filmovom festivale v Cannes), niektoré boli dokonca skrútené do tvaru vývrtky (ako to bolo možné vidieť u speváčky Lizzo). Predovšetkým to ale boli nechty veľmi dlhé, čo je trend, ktorý je vidieť aj mimo červeného koberca.

„Nechty sú dnes rovnako dôležité ako váš outfit,“ hovorí nechtová dizajnérka Zola Ganzorigtová z Los Angeles, medzi ktorej klientky patria herečky Sydney Sweeney, Vanessa Hudgens a modelka Hailey Bieber. Dlhé nechty si podľa nej obľúbili mladšie ročníky, často preto, že ponúkajú viac priestoru na kreatívne vyjadrenie.

zväčšiť Vanessa Hudgens patrí k fanúšičkám dlhých nechtov. Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Vanessa Hudgens Vanessa Hudgens patrí k fanúšičkám dlhých nechtov.

Vezmite si speváčku Billie Eilish, pre ktorú sa prehnane dlhé nechty stali poznávacím znakom. Jej päťcentimetrové pazúriky sú často nalakované na čierno s krištáľovým akcentom, ozdobené logom značky Gucci alebo neónovo zelené, aby ladili s farbou, ktorú má často na vlasoch.

Podľa manikérky Jin Soon pôsobia dlhé nechty veľmi žensky, čo môže byť jedným z dôvodov ich terajšej príťažlivosti. Prsty vďaka nim tiež vyzerajú dlhšie a štíhlejšie, dodáva ďalšia manikérka a zakladateľka salónu Nails of LA Brittney Boyceová.

zväčšiť Dlhé nechty majú všemožné dekoratívne podoby. Foto: SHUTTERSTOCK
shutterstock 166448702 Dlhé nechty majú všemožné dekoratívne podoby.

„Vďaka sociálnym sieťam sa tieto dlhé nechty zviditeľnili a začalo sa o ne zaujímať viac ľudí,“ hovorí kalifornská nechtová umelkyňa Canishiea Samsová zo Sacramenta. Pomohli tiež propagovať vzhľad, ktorý sa prvýkrát upevnil v černošských komunitách a ktorý si farebné ženy po desaťročia masívne osvojovali, stačí spomenúť napríklad oceňovanú olympijskú bežkyňu Florence Griffithovú-Joynerovú. „Černošky vždy nosili dlhé nechty, a to sa považovalo za ‚neprofesionálne‘ alebo za ‚ghetto‘ štýl,“ hovorí Samsová. „Až populárna kultúra sa toho chytila ​​a uznala, že je to v poriadku alebo ‚prijateľné‘, čo je smutné,“ dodáva.

Ľudí, ktorí by nikdy predtým nezvažovali extrémne nechty, k nim teraz ťahá, hovorí Ganzorigtová. Tradičným spôsobom, ako ich predĺžiť, je akryl. „Pri každej schôdzke zväčšujte dĺžku nechtov, aby ste zistili, aký štýl a dĺžka vám najlepšie vyhovujú,“ radí Samsová. Celistvosť prírodného nechtu chránia výplne, ktoré zakryjú medzeru medzi akrylom a kožičkou, a mali by sa dopĺňať každé dva až tri týždne. Odstránenie nechajte na technikovi, dodáva.

Dakota Johnson Čítajte viac Matné verzus lesklé! Ako nosiť rúže ukážu aj tieto hollywoodske krásky, my máme tipy

V dnešnej dobe však existujú aj iné možnosti predĺženia, napríklad gélové nástavce, ktoré sú ľahšie a pružnejšie. „Procesy akrylového a gélového predlžovania sú rovnaké, ale gél je oveľa mäkší a menej škodlivý ako akryl. Dávam prednosť gélovému predlžovaniu, pretože vyzerá prirodzenejšie, ľahšie sa odstraňuje a nechtom aj menej škodí,“ hovorí Jin Soon, ktorá spôsob predlžovania nechtov Aprés Gel- X nazýva systémom, ktorý mení pravidlá hry.

Nalepovacie nechty tiež zažívajú opätovný nárast popularity. „Od pandémie ľudia tiahnu k nalepovacím nechtom, čo im pomáha predstaviť si, ako by vyzerali s dlhými nechtami,“ hovorí Boyceová. Dobré nalepovacie nechty by mali vydržať zhruba dva týždne, aj keď ich životnosť závisí od správnej aplikácie.

Schiaparelli Haute Couture Jeseň/Zima 2022-2023. Čítajte viac OBRAZOM: Úchvatné výšivky, látky ako pavučiny, nahota aj pompézne strihy - prvý deň haute couture očaril

Ďalšou možnosťou je ísť prírodnou cestou. „Ľudia sa teraz viac ako v minulosti zameriavajú na pestovanie prírodných nechtov,“ hovorí Jin Soon. A existuje mnoho spôsobov, ako ich dĺžku podporiť a udržať, napríklad pomocou pravidelného pilovania.

Najviac si však ľudia musia zvyknúť na život s dlhými nechtami. Pripravte sa, že sa znova budete musieť naučiť niektoré úkony, ako je zapínanie zipsu pri džínsoch alebo písanie na klávesnici, ktoré by sa malo vykonávať vankúšikom prsta, nie špičkou. Aj keď sa môžu zdať ako nôž, nepoužívajte dlhé nechty ako nástroj, napríklad na otváranie plechovky s limonádou, hovorí Samsová. A čo je najdôležitejšie, pri rozhodovaní o dĺžke berte do úvahy svoj životný štýl. „Dlhé nechty nie sú pre každého. Stále predsa chcete fungovať,“ radí Samsová.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #nechty #manikúra #dlhé

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....