OBRAZOM: Kožené brnenie pre tehotné, kónické podprsenky aj plechové šaty - Gaultier núkal všehochuť z histórie

Ako jedna obrovská pocta, tak vyzerala stredajšia prehliadka haute couture kolekcie ateliéru Jean Paul Gaultier, v ktorej sa objavili ikonické prvky z histórie ateliéru.

07.07.2022 12:14
Jean Paul Gaultier's Haute Couture Jeseň/Zima... Foto: ,
Modelky v kreáciách Jean Paul Gaultier's Haute Couture Jeseň/Zima 2022-2023, ktorú prezentovali v Paríži.
debata

Parížsky týždeň módy couture priniesol za uplynulé dni niekoľko veľmi rozmanitých prístupov k superluxusnej móde, v rámci ktorej vznikajú kreácie pripomínajúce priam umelecké diela. Niekde vyhrávala nositeľnosť skombinovaná so vzácnymi materiálmi a ručnou prácou, inde zase dramatický vzhľad a priam teatrálne prvky odkazujúce na históriu módy vo všeobecnosti či veľmi špecifické obdobie.

Modelky v kreáciách Jean Paul Gaultier's Haute...
Modelky v kreáciách Jean Paul Gaultier's Haute...
+4Modelka kráča na prehliadke Jean Paul...

V prípade spomenutého Gaultiera sa diváci, medzi ktorými sa usadila aj Kim Kardashian, dočkali napríklad variácií na jeho kónickú podprsenku, denimové kreácie so pštrosím a kohútím perím, ale dokonca aj šiat a ĺa kovové brnenie pripomínajúce obal slávneho parfumu z dielne JPG.

zväčšiť Záverečný model pre nevestu z kolekcie Elie... Foto: SITA/AP, Michel Euler
Elie Saab Haute Couture Jeseň/Zima 2022-2023 Záverečný model pre nevestu z kolekcie Elie Saab Haute Couture Jeseň/Zima 2022-2023 v Paríži.

Pozornosť na seba strhla dvojica modeliek v kožených modeloch s tehotenskými bruškami a vytvarovanými prsníkmi na spôsob masajských bojovníčok, no tiež moderná verzia slávnej kreácie speváčky Madonny, v ktorej kedysi na prehliadke v Paríži predviedla poprsie.

Kim Kardashian a jej dcérka North West Čítajte viac Kardashianka sa zahrala na Madonnu z divokých 90-tych... na obnažený dekolt si však netrúfla

Popri ateliéri Gaultier sa zvyšok programu nieso v mantineloch krásy, no kreatívnej striedmosti – či lepšie povedané klasickosti. Stredajší program patril aj dizajnérovi Eliemu Saabovi či dvojici Viktor & Rolf. Viac si pozrite v našej galérii.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Paríž #Elie Saab #haute couture #Jean Paul Gaultier

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...