Čaputová hrala v Madride vysokú hru štýlu! V prvom rade stála ako jediná žena okrem kráľovnej

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová už viackrát potvrdila, že keď príde na štátne reprezentovanie spojenú s ukážkovou garderóbu a vizážou, hrá "vysokú hru". Na summite NATO v Madride, ktorého hostiteľom je španielsky kráľ Felipe, to potvrdila viackrát.

29.06.2022 18:32
Zuzana Čaputová Foto:
Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová na galavečeri lídrov krajín NATO v Madride.
debata (178)

Už počas prvého dňa, teda v utorok 28. júna, zaujala slovenská hlava štátu na oficiálnom fotení aj slávnostnej večeri s lídrami krajín NATO. Prehliadnuť sa nedal fakt, že slovenská prezidentka sa ocitla pri oficiálnom fotení v prvom rade medzi pozvanými hlavami štátov a premiérmi. Bola tak vlastne jedinou dámou okrem španielskej kráľovnej Letizie, na ktorú mali objektívy ten najlepší výhľad.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová pózuje s...
Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová na...
+5Zľava: Španielsky kráľ Felipe s francúzskym...

Aj šéfka Európskej komisie Ursula van der Leyenová či napríklad dánska premiérka Mette Frederiksen či estónska premiéra Kaja Kallas zostali v zástupe štátnikov až za ňou. Samozrejme, išlo aj o protokolárne rozdelenie. Aj vďaka tomu však nielen pozvaní, ale aj prítomní fotografi mali dobrý výhľad na garderóbu Zuzany Čaputovej – opäť vytvorenú v spolupráci s dizajnérom Borisom Hanečkom.

zväčšiť Prezidentka SR Zuzana Čaputová (v prednom rade... Foto: TASR/AP, Jonathan Ernst
Prezidentka SR Zuzana Čaputová Prezidentka SR Zuzana Čaputová (v prednom rade tretia sprava) a lídri krajín členských štátov Severoatlantickej aliancie (NATO) pózujú na spoločnej fotografii pred slávnostnou večerou organizovanou španielskym kráľom Filipom VI. a kráľovnou v kráľovskom paláci v Madride 28. júna 2022.

Čierna farba, ktorú mimochodom volila aj hostiteľka – spomenutá kráľovná Letizia (a vyzerala naozaj úžasne – viac v galérii), v prípade slovenskej političky dostala zaujímavý nádych vďaka detailu našívaných perličiek na tylovej vrstve tmavej sukne, ktorá doplnila kabátik s jemne odhalenými ramenami a dramatickejším golierom.

Vatikán SR Prezidentka Pápež Audiencia Čítajte viac Čaputová u pápeža v čiernom? Dôvod bol jasný, my vám ho povieme + VIDEO

Aj na ďalší deň programu sa potom slovenská prezidentka postavila v Madride medzi svetových lídrov vo vizuálne decentnej a veľmi elegantnej podobe – tentoraz tlmenú farebnosť na puzdrových šatách s kabátikom osviežovala výšivka na rukávoch a okolo goliera.

Kráľ Felipe VI s manželkou - kráľovnou Letiziou... Foto: SITA/AP, Juanjo Martin
Spain NATO Felipe VI s manželkou - kráľovnou Letiziou Kráľ Felipe VI s manželkou - kráľovnou Letiziou a kanadský premiér Justin Trudeau (vpravo).

Madridský summit, na ktorom sa prejednával aj vstup Švédska a Fínska do Severoatlantickej aliancie, mal v prvom rade veľký politický význam. Slovenská hlava štátu však popri politike (tak ako i ďalšie dámy) upútala pozornosť aj vycibreným štýlom. A to sa tiež, najmä v našej rubrike venovanej móde a kráse počíta. Viac si pozrite v galérii.

Video
Čaputová pred summitom NATO: Musíme reagovať na ruskú agresiu

© Autorské práva vyhradené

178 debata chyba
Viac na túto tému: #NATO #madrid #Boris Hanečka #štýl #kráľovná Letizia #vizáž #Zuzana Čaputová

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...