Košeľa na leto? Absolútne áno! Ukážeme vám 10 modelov, ktoré splnia nároky TOP stylingu

Nepatrí medzi tie najčastejšie využívané súčasti dámskeho šatníka. Skúsime vás presvedčiť, že by ste jej mali dať šancu. Košeľa má totiž ukážkové miesto v letnej garderóbe a prekvapivú variabilnosť.

27.06.2022 00:00
hm3999 Foto:
Dámska vzorovaná košeľa H&M, predáva sa za 39,99 eura.
debata (1)

Ženy zvyčajne siahajú po blúzkach a po košeľových strihoch a formách siahajú najmä, ak príde reč na pracovnú garderóbu a biznis styling. Lenže leto je časom uvoľnenosti, radosti, chvíľou, keď môžete odložiť stranou prísnosť či triezvosť a pragmatickejší kapsulový šatník, ktorý potrebujete využívať s pravidelnou frekvenciou. Mali by ste vyskúšať košele, ktoré vzali útokom aj hviezdne rady.

Dámska vzorovaná košeľa z luxusnej limitovanej...
Dámska vzorovaná košeľa Culture, predáva...
+7Dámska hodvábna blúzka so zaväzovaním na stuhu...

Reč je o dámskych košeliach, ktoré síce majú klasický rovný, prípadne mierne rozšírený strih na spôsob pánskej košele – ich hlavným spojovacím motívom sú však pestré vzory a „ženskejšie“ materiály. Šifón, hodváb, zmes bavlny s elastanom či viskóza – vyberať môžete z viacerých typov látky, na jedno by ste však nemali zabúdať – košele by mali byť voľnejšie, okolo tela akoby plávať, respektíve poletovať.

zväčšiť Topmodelka Naomi Campbell sa zúčastnila na... Foto: Domine Jerome/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Naomi Campbell Topmodelka Naomi Campbell sa zúčastnila na prehliadke značky Louis Vuitton a jej pánskej kolekcie v Paríži.

Pestrý vzor je potom ďalším atribútom, s ktorým naplníte snahu o ukážkový letný styling. Florálne motívy, kvetiny, či už farbené motívy, grafické kresby alebo veľmi uveriteľné fotopotlače – vyskúšať môžete naozaj všeličo.

Britská princezná Beatrice Čítajte viac Máte plnšie boky? Tu je 12 letných šiat, ktoré sú pre vás ako stvorené! Dôležitý je jeden detail...

Dámy sa košeliam často vyhýbajú, lebo nevedia celkom presne, ako ich kombinovať, aby nepôsobili starosvetsky. My hovoríme, skúste to moderne, možno s prvkami streetwearu a mladíckej drzosti. Nebojte sa napríklad nosiť košele ako vrchný odev, celkom otvorené alebo zapnuté len na vrchný gombík.

Dámska vzorovaná košeľa z luxusnej limitovanej... Foto: archív značky
Dámska hodvábna blúzka Gant, Liberty Fabrics Dámska vzorovaná košeľa z luxusnej limitovanej kolekcie Liberty Fabrics pre značku GANT, v predaji len do polovice augusta. Predáva sa za 189,90 eura.

Pod košeľou môžete mať bandeau top, prípadne bikiny či napríklad rebrované tielko, ale pokojne aj spodnú bielizeň. Nebojte sa kombinovať objemnejšie siluety, voľná košeľa bude skvelo vyzerať s voľnou letnou maxisukňou, prípadne širokými nohavicami až po zem. Môžete ju však nosiť aj vpredu „zapravenú“ do nohavíc či šortiek a vzadu ležérne vlajúcu a voľnú.

Jednu z inšpirácií nedávno ponúkla aj topmodelka Naomi Campbell, keď sa objavila na parížskej prehliadke Louis Vuitton. My vám prinášame desať tipov na to, ako to skúsiť na domácej pôde.

VIDEO: Čo nekupovať vo výpredajoch?
Video
Zdroj: Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #ako sa obliecť #trend #vzor #kvety #košeľa #leto 2022

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...