Tmavé vlasy na leto? Slávna oscarová kráska má jasno, išla do toho... inšpiruje vás?

Je to zvyčajne naopak - s príchodom teplých dní sa mnohé ženy vyberú ku kaderníkovi a nechajú si hrivu presvetliť jemnými plavými tónmi, prípadne o tón či dva zmenia svoj pôvodný odtieň. Tmavé vlasy ustupujú do úzadia. Musí to však byť pravidlo? Určite nie...

22.06.2022 13:40
Charlize Theron Foto: ,
Herečka Charlize Theron hostila charitatívnu párty na podporu rodnej Afriky. Predviedla sa s novou farbou vlasov a účesom.
debata

Potvrdila to len nedávno aj oscarová herečka – hviezdna Charlize Theron, ktorá prekvapila verejnosť s novou farbou vlasov a účesom. Z blondínky sa stala plavovláska s takmer havraním tmavým odtieňom vo vlasoch. Theron tiež predviedla retro inšpiráciu, ktorá sa však v týchto dňoch stáva skutočným hitom – úpravu vlasov na štýl 80-tych rokov.

Intenzívne revitalizačné sérum Kerastáse...
Ošetrujúci tuhý šampón od Garnier Botanic...
+6Kondicionér Elseve Dream Long Wonder Water od...

Tmavé kadere pri juhoafrickej rodáčke síce nie sú až taký prekvapením, v minulosti si nechala vlasy zafarbiť, skrátiť či dokonca vyholiť – to všetko pre filmovú úlohu. Tá by mala byť dôvodom aj tentoraz, no Theronovej vzhľad prinútil viaceré známe dámske magazíny položiť si otázku – a čo tak tmavé vlasy v lete?

zväčšiť Herečka Charlize Theron hostila charitatívnu... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Charlize Theron Herečka Charlize Theron hostila charitatívnu párty na podporu rodnej Afriky.

Pridávame sa a hovoríme, prečo nie… treba si však uvedomiť niekoľko zásad pri opatere farbených tmavších vlasov. So slnkom a kúpacou sezónou sa zvyšuje riziko vymývania farby či straty jej intenzity. Do vlasovej starostlivosti je teda nutné zaradiť ochranné prípravky na stálosť farby, ale tiež na udržanie hydratácie vlasov a ich lesku. Vlasy si pýtajú výživnú masku – o to viac, ak boli farbené len tesne pred nástupom horúceho počasia či odchodom na dovolenku.

Fashion-L'Wren Scott Auction Čítajte viac Kráľovná dlhých blond vlasov? Nosí ich aj po 50-ke! Tu je 13 inšpirácií od očarujúcej Kidmanovej

Zabudnúť by ste nemali ani na pokrývku hlavy, ak ste napríklad na pláži. Je jasné, že tmavé vlasy priťahujú slnečné lúče viac a bude vám možno teplejšie než by tomu bolo s plavou hrivou.

Pokiaľ je to možné, vyhnite sa tepelnej úprave účesu v podobe žehličky či kulmy. To radíme aj pri vlasoch plavých – leto dáva vašej korune krásy zabrať viac ako dosť a nemusíte sa k tomu pridávať ešte aj vy sami. Ak máte pocit, že neviete, ako účes upraviť, skúste stále populárnejší mokrý efekt alebo napríklad už spomenuté ležérne „eighties“, niečo na štýl speváčky Neny alebo… Charlize Theronovej.

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Kaderník #Charlize Theron #tmavé vlasy #farbenie

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...