Praha má po rokoch butik Chanel, s ním aj špeciálne miesto na módnej mape sveta! Pozrite si exkluzívne zábery

S počtom luxusných butikov a obchodov renomovaných značiek sa susedná Praha mohla bez problémov porovnávať so svetovými metropolami. Čosi však stále chýbalo. Jedno z najslávnejších módnych mien na planéte...

20.06.2022 16:15
Chanel, otvorenie butiku, Praha Foto:
Od júna už môžu nakupovať zákazníci luxusnej značky Chanel aj v Prahe. Otvorili tam butik s odevmi, doplnkami a kozmetikou.
debata

Francúzska značka Chanel patrí medzi najznámejšie a najslávnejšie na svete. Stelesňuje časť módnej histórie, je kolískou niekoľkých prelomových trendov v ženskom šatníku, spája sa s menami dvojice legendárnych dizajnérov (Coco Chanelovej a Karla Lagerfelda, v ktorých tvorbe úspešne pokračuje Virginie Viard) a je tiež symbolom luxusu.

V zozname mediálne najpopulárnejších luxusných značiek sveta sa Chanel pravidelne objavuje v prvej desiatke a prítomnosť na trhu je vlastne akousi zárukou toho, že zákazník luxusného segmentu sa v takejto krajine (či meste) dočká len toho najlepšieho. Od júna to teda platí už aj pre stovežatú Prahu.

Od júna už môžu nakupovať zákazníci luxusnej...
Od júna už môžu nakupovať zákazníci luxusnej...
+6Slávna módna a kozmetická značka Chanel sa...

16. júna 2022 otvoril svoje dvere dokorán pre bohatú klientelu z Česka, ale aj Slovenska a zahraničia nový butik, ktorý sa rozkladá na dvoch podlažiach a zaberá plochu zhruba 360 metrov štvorcových. Hoci na príchod značky musel český zákazník čakať dlhé roky, minimálne z hľadiska vizuálneho zážitku sa to rozhodne oplatilo.

Od júna už môžu nakupovať zákazníci luxusnej... Foto: Copyright CHANEL
Chanel, otvorenie butiku, Praha Od júna už môžu nakupovať zákazníci luxusnej značky Chanel aj v Prahe. Otvorili tam butik s odevmi, doplnkami a kozmetikou.

Priestor, v ktorom sa nachádzajú najnovšie kolekcie Virginie Viardovej z línie ready-to-wear, popri nich tiež šperky, hodinky, ikonické kabelky alebo vône a kozmetické produkty, je zážitkom samým osebe. Postaral sa o to newyorský architekt a dlhoročný spolupracovník značky Peter Marino, ktorý vytvoril ukážkovú fúziu modernity francúzskeho ateliéru napojenú na jeho kľúčové vizuálne kódy.

Obchod je tak vyzdobený v emblematickej farebnej palete čiernej, bielej, béžovej a zlatej, všetko zariadenie bolo vytvorené na mieru, pričom sa vedľa seba striedajú mramorové podlahy, jemné mäkké koberce a svetlé tvídové tkaniny pretkávané metalickými niťami na pohovkách a kreslách.

APTOPIX Paris Fashion Chanel H/C Čítajte viac To je príchod! Vnučka Grace Kellyovej, kráska z monackej kniežacej rodiny, otvorila módnu šou na koni

Jednou z dominánt priestoru v budove postavenej v art-deco štýle na vychýrenej Pařížskej ulici (sídle množstva ďalších luxusných značiek) je schodisko do druhého poschodia, ktoré z ľavej strany obklopujú zrkadlové panely ukladané akoby do formy plisé. Na jednej strane vzdávajú hold látke a materiálu, na druhej tak trošku odkazujú na slávne schodisko, z vrcholku ktorého sa kedysi Coco Chanel prizerala na reakcie zákazníčok, keď prezentovala vlastné kolekcie.

Slávna módna a kozmetická značka Chanel sa... Foto: CHANEL
Chanel, otvorenie butiku, Praha Slávna módna a kozmetická značka Chanel sa konečne ocitla aj v Prahe. V hlavnom meste Česka otvorili samostatný butik, ktorý na dvoch poschodiach ponúka najnovšie odevné kreácie z pera dizajnérky Virginie Viardovej, doplnky, kabelky či obuv, ale aj kompletnú líniu kozmetických výrobkov a parfumov.

Už absolútne bežnou a nutnou súčasťou luxusných kamenných butikov sú dnes aj umelecké diela, ktoré istým spôsobom reflektujú či už odkaz značky ako takej, prípadne nadväzujú na konkrétnu kolekciu alebo líniu. V prípade pražského svätostánku luxusnej francúzskej módy je to napríklad Torso od Johana Cretena či socha Camelia od Shelter Serra.

Penelope Cruz Čítajte viac Krásna tvár, pôvaby v letnom balení! Španielka Cruz v ružovej ovládla večeru Chanel

Prvé reakcie klientely a pozvaných hostí, ktorí sa zúčastnili na slávnostnom otvorení v Prahe, zneli veľmi povzbudivo, priam až oslavne. Mnohí z nich majú totiž „v oku“ butiky Chanel vo viacerých metropolách, napríklad aj tej rakúskej – neďaleko od Bratislavy. Z porovnávania podľa mnohých Praha vychádza víťazne. Priestor bol spracovaný citlivo a pritom veľmi efektne, vonia novotou, no zároveň sa v ňom dá vnímať presne to, čo zákazník značky Chanel očakáva – tradícia namixovaná s modernitou.

Exkluzívne zábery z priestorov butiku si môžete pozrieť v našej galérii vyššie. V galérii dolu nájdete aj ukážky z poslednej kolekcie Chanel Haute Couture.

Modelka na prehliadke Chanel Haute Couture...
Modelka na prehliadke Chanel Haute Couture...
+14Modelka na prehliadke Chanel Haute Couture...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #luxus #móda #umenie #Chanel #otvorenie #butik

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...