(Ne)vkusní Slováci? Ženy majú jasno, toto by už chlapi fakt mali prestať nosiť...

V móde sa medze nekladú, zvykne sa hovoriť. A módne trendy, ktoré sú v posledných dekádach naozaj pestré, to len potvrdzujú. Napriek tomu však existujú aj isté módne prešľapy, ktoré doslova bijú do očí. Ako sú na tom Slováci a Slovenky.

17.06.2022 06:00
shutterstock 1212554200 Foto:
Zvieracie vzory prekážajú na ženách slovenským mužom.
debata (39)

Nedávny prieskum priniesol zaujímavé zistenia – okrem zamerania sa na letné trendy či kľúčové modely v šatníku bola jednou z oblastí prieskumu aj otázka nášho, teda slovenského vkusu. Fenomén módnych prešľapov je vskutku výživná téma a svoje majú o nej čo povedať dámy, ale aj páni. Najmä, ak ide o vnímanie opačného pohlavia.

Zvieracie vzory prekážajú na ženách slovenským...
Slipové plavky nie sú po chuti až 37 percentám...
+2Ak už nosíte crocsy, mali by ste tak robiť...

V dotazníku módneho vyhľadávača Glami odpovedali slovenské respondentky aj na otázku, čo im najviac prekáža v rámci letnej pánskej módy a ktorý odev či kombináciu by mali páni radšej už navždy nechať tak. Podobnej otázky sa potom dočkali páni v súvislosti s módou slovenských žien.

Miláčik, prosím ťa, naboso!

Azda to až tak neprekvapí – najmä, ak ide o toľko omieľané módne faux pas, ktorým sú povestní práve slovenskí (a českí) muži. Slovenky sa jednoznačne zhodli, že páni by mali konečne opustiť trend nosenia ponožiek v sandáloch. Až 62 % respondentiek to považovalo za najväčšiu módnu katastrofu pánskych outfitov. Relatívne vysokým číslom ženy však poctili aj slipové plavky, ktoré mnohé z nich považujú za nevkusné.

Video

VIDEO: Toto sú letné šaty, ktoré chcete mať v šatníku.

Zdroj: Mall.tv

Až 37 percent žien by ich z pánskeho šatníka vyradilo a radšej by na mužoch videli šortky na kúpanie. 32 percent si potom vyslúžili slávne Crocsy. Síce sú to vraj jedny z najpohodlnejších topánok na celodenné nosenie, ale nosiť ich inde ako doma alebo na záhrade by podľa slovenských respondentiek naši muži nemali. Do rebríčka prešľapov, ktoré dámam prekážajú, sa potom dostali aj výrazné šperky ako zlaté retiazky a prívesky na mužoch či vysoké ponožky ku mokasínam.

Podobnú otázku na ženskú módu zodpovedali aj muži. Čo prekáža najviac im na slovenských dámach? Čítajte na ďalšej strane.

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #anketa #móda #trend #ponožky #prešľap #rifle #slipové plavky

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...