Matné verzus lesklé! Ako nosiť rúže ukážu aj tieto hollywoodske krásky, my máme tipy

Výber rúžov na pery podlieha u žien viacerým faktorom. Dilemu, či voliť lesklý alebo matný, však už riešiť určite netreba. Výborne vyzerajú oba.

16.06.2022 15:01
Dakota Johnson Foto: ,
Herečka Dakota Johnson na filmovom festivale Tribeca.
debata

Aj hollywoodske hviezdy a svetoznáme krásky sú príkladom, že pri nosení rúžu je možné vyskúšať naozaj všeličo možné. Dôvodom je skutočne bohatá ponuka odtieňov, medzi ktorými si nájde svoju farbu naozaj každá žena.

Hoci v minulosti sa ženy utiekali skôr k jasnejším sýtym tónom červenej, prípade koralovej alebo ružovej, posledné roky sa ku slovu častejšie dostáva aj hnedá alebo rúže s fialovými tónmi vo farebnosti. Mladšie ročníky si trúfnu aj na čierny či napríklad modrý rúž – experimentom sa medze nekladú.

Vanessa Hudgens Čítajte viac Divoké a husté mihalnice, matný rúž aj šťavnaté pery: Toto je 7 TOP líčení divadelných Oscarov

Pri dvojici hollywoodskych dám Dakota Johnson a Penelope Cruz ide o klasickejšiu voľbu, výsledok je však o to univerzálnejší. V prípade hviezdy série Päťdesiat odtieňov sivej ide o voľbu matného rúžu, ktorý však má veľmi pekný odtieň, pery opticky zväčšuje (viditeľné je aj použitie identickej kontúrovacej tužky) a definuje a farebnosť líčidla veľmi efektne kontrastuje s odtieňom vlasov aj pokožky.

zväčšiť Herečka Penelope Cruz prišla v kreácii z dielne... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
2022 Tribeca Festival - 'Official Competition' Premiere Herečka Penelope Cruz prišla v kreácii z dielne značky Chanel.

Pri snehobielej farbe outfitu je voľba matného ružového rúžu s hnedými podtónmi naozaj efektná a ukazuje, že pri výbere matnejších tónov práve tie farebne „prirodzenejšie“ budú fungovať pre väčšinu žien. Už spomenutá kontúrovacia ceruzka na perách sa odporúča práve pre definovanie pier a ich mierne „vyplnenie“.

Dáma ako Penelope Cruz je slávnou divou a jej snedý tón pleti láka viac k tomu, aby siahala po živých, jasných tónoch, prípadne po lesku. Ten je celkom viditeľný aj pri líčení, ktoré predviedla na nedávnej premiére. Opäť pritom ide o stávku na prirodzenejší odtieň, ktorý vo finále buduje efekt šťavnatých plnších pier s veľmi jemným kolorovaním.

Krémový matný rúž L' Absolu Rouge Intimatte od...
Tekutý rúž Superstay Vinyl Ink od Maybelline...
+4Matný rúž The Slim Velvet Radical od Yves Saint...

Vo farbe je však na pohľad zakomponovaný zlatistý efekt, ktorý tak dodáva celkovému vzhľadu akýsi „letný“ nádych. Aj pehy na tvári, ktoré vizážista neskryl pod mejkap, ho umocňujú. Cruzovej líčenie je teda podľa nás absolútne horúcim tipom na letné líčenie bez zbytočných komplikácií. V galérii si pozrite aj naše tipy na 7 odtieňov populárnych rúžov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Penelope Cruz #Dakota Johnson #rúž #lesk #mat

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...