Pápež vyzdvihol vrásky a skritizoval kozmetické zásahy! Jednu ženu dal za príklad, je to...

Pápež František pri vystúpení pri stredajšej generálnej audiencii vyzdvihol vrásky a kritizoval príliš silné kozmetické zásahy.

09.06.2022 08:07
Pápež František Foto: ,
Pápež František na archívnom zábere.
debata (1)

Podľa hlavy katolíckej cirkvi sú vrásky symbolom skúsenosti, zrelosti a prežitého života, stálo v jeho kázaní. Kritizoval aj vyčlenenie starých ľudí na okraj spoločnosti.

Vo svojom príhovore pápež pripomenul taliansku herečku Annu Magnaniovú (záber nižšie), ktorá v starobe odmietala vo svojich filmových rolách príliš silné líčenie. Traduje sa, že vyzývala maskérov, aby jej vrásky príliš neskrývali, pretože na ne čakala celý život.

Pápež sa vymedzil voči „mýtu večnej mladosti“, ktorý sa podľa neho šíri v súčasnej spoločnosti. „Robíme toho veľa, aby sme vrátili naspäť mladosť – mnoho trikov, mnoho kozmetických zásahov,“ povedal svätý otec. Podľa neho ilúzii večnej mladosti napomáha technologický rozvoj.

Italy Venice Film Festival 2021 Halloween Kills Red Carpet Čítajte viac Priznáva všetko - vrásky aj šediny! Šesťdesiatničke Jamie Lee Curtisovej ležia Benátky pri nohách

Vek je namiesto toho podľa pápeža „cestou k večnosti“. Hlava katolíckej cirkvi kritizovala názory, podľa ktorých sú seniori iba záťažou pre spoločnosť. „Starí ľudia sú poslovia budúcnosti, sú poslovia nehy a sú poslovia skúsenosti prežitého života,“ dodal.

retinol, aplikácia, sérum, pleť, žena Čítajte viac Zázrak pre pleť, s ktorým treba narábať opatrne: Poznáte tajomný retinol? Toto radí odborníčka

Hlava katolíckej cirkvi sa k demografickým aspektom súčasnej spoločnosti vyjadruje pomerne často. V minulosti napríklad kritizoval, že v Európe sa rodí málo detí a ľudia si kupujú miesto potomkov domácich miláčikov.

VIDEO: Viete, že k pápežovi može íst iba 7 žien v bielom

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #kritika #vrásky #kozmetické zásahy #Anna Magnani

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...