Krásne Slovenky aj Češky, držiteľka Oscara i zrelé dámy - všetky milujú pastely! Tu je dôvod prečo...

Nežné, jemné, príliš cukríkové a romantické - možno aj tak niekto opíše svoje pocity pri pohľade na pastelové odtiene. Áno, je pravdou, že ženy ich buď milujú, alebo jednoducho od nich bočia. Skúsime vám však ukázať, prečo by ste to druhé robiť nemali.

13.05.2022 08:00
Alicia Silverstone Foto: ,
Herečka Alicia Silverstone na slávnostnej premiére novinky Senior Year.
debata (1)

Pastelová farebnosť je v móde už niekoľko dekád, vlastne by sa dalo povedať storočí – tie najjemnejšie odtiene modrej, ružovej či žltej si nachádzali miesto už v období regentskej éry, či dávno pred ňou (v tom čase aj vďaka procesu farbenia patrili medzi najvzácnejšie materiály) a dôvod bol jasný. Podobné farby veľmi často nielen vyjadrovali status a povahu dámy, ale jej aj lichotili. Vylepšovali tón pleti, akcentovali jemnosť a nehu, mladosť a krásu.

Herečka Ariana DeBose, tohtoročná držiteľka...
Moderátorka Emma Smetana na hudobných cenách...
+16Tehotná herečka Zuzana Porubjaková vyzerala...

Dnes sa k móde a podobe šiat (či ich farebnosti) pristupuje omnoho demokratickejšie – jedno však zostáva. Pri výbere pastelov sa vydávate na cestu akéhosi zjemnenia svojho ja. Pastelové tóny pôsobia ženskejšie, dievčenskejšie, akoby uberajú tvrdosť čŕt či zvýrazňujú krásu pleti. A nesú v sebe akúsi honosnosť. Asi aj preto sú veľmi často obľúbenou voľbou na spoločenských udalostiach a v posledných rokoch, vôbec nie prekvapivo, aj v klasickom biznis šatníku, kde zmierňujú dojem drsnej „šéfky“ manažérky (nebojte sa, tvrdou šéfkou môžete zostať stále, akurát pri tom budete lepšie vyzerať!).

Herečka Zuzana Vačková prišla aj v sprievode... Foto: TV Markíza
Zuzana Vačková Herečka Zuzana Vačková prišla aj v sprievode dcéry. Nebola jedinou celebritou.

Popularite pastelových vzorov sú naklonené mnohé známe osobnosti. Dôkazov by sme našli hneď niekoľko na Slovensku, v susednom Česku, ale aj v ďalekom Hollywoode. Belasý aj pastelový ružový model len nedávno predvádzala na cenách Anděl moderátorka Emma Smetana, v jemných ružových šatách bolo možné vidieť pôvabnú Annu Kadeřávkovú na Let's Dance a rovnakú akciu v kostýme s pastelovým pepermintovým nádychom navštívila tiež účinkujúca Aicha.

Sigourney Weaver a Čítajte viac Majú 60 či 70 plus, ale keď sa hodia do gala... týchto 13 dám ohúri pôvabom a štýlom

Ak sa pozrieme za hranice, tam by sme objavili napríklad tohtoročnú držiteľku Oscara Arianu DeBoseovú či herečku Aliciu Silverstoneovú, ktoré obe zjavne nepovedia pastelovým farbám nie. A nerobí to ani herečka Marlee Matlin z oscarového filmu CODA či modelka a motivátorka Maye Musk alebo obľúbená slovenská herečka Zuzana Vačková. Vždy je lepšie raz vidieť ako stokrát čítať – inšpiráciu na pastelovú parádu teda hľadajte v našej galérii. Dopastelovania…

VIDEO: Poznáte históriu dámskych plaviek? Pozrite sa s nami

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #Zuzana Vačková #trend #pastelové farby #Anna Kadeřávková #mall.tv #Aicha #Ariana DeBose

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...