Aj vy ste podľahli ošiaľu blond vo vlasoch? Máte recht, ale toto by ste mali vedieť...

Keď sa nedávno objavila na červenom koberci MET Gala slávna Kim Kardashian s blond vlasmi a ĺa moderná Marilyn, okamžite znásobila trend snahy žien po celom svete zmeniť farbu vlasov.

11.05.2022 10:40
2022 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Foto: ,
Kim Kardashian na podujatí MET Gala v legendárnych šatách po Marilyn Monroe.
debata

Samozrejme, nemusíte byť práve fanúšička televíznej a internetovej celebrity, aby ste sa rozhodli pre zmenu a zosvetlenie farby vlasov. Faktom je, že plavé tóny, niekedy priam platinová blond sa vrátili vo veľkom štýle a predviedli ich už mnohé známe dámy. Akosi podprahovo to vedie ku kaderníkovi aj ženy, ktoré by si to možno nechceli pripustiť. O to ale v tomto článku vlastne nejde. Ide o vlasy zdravé.

Sandra Bullock Čítajte viac Dopriala vám príroda divokú hrivu? Inšpirujte sa Sandrou Bullock, takto ošetruje vlasy

Všetci dobre vieme, že zmena farby vlasov (nech už je to akoukoľvek šetrnou farbou) dá vašej hrive zabrať. So správne zvolenou starostlivosťou jej však dokážete dodať potrebné živiny a ochranu. Dbať by ste mali na niekoľko dôležitých pravidiel. Špeciálne, ak ste svoju farbu zosvetľovali o niekoľko odtieňov. Na čo si teda dať pozor?

1. Umývanie vo vlažnej vode

Žiadna horúca voda neurobí dobre čerstvo odfarbeným vlasom. Umývať by ste ich mali vo vlažnej, pričom je dôležité použiť jemný šampón a prípadne produkt na udržanie a rozjasnenie farby. Pri rozčesávaní potom postupujte opatrne. Vlasy sú krehkejšie, treba na to myslieť. Odporúča sa tiež umývať ich s menšou frekvenciou – najmä, ak patríte k dámam, ktoré boli zvyknuté umývať si vlasy denne. Čerstvo farbené vlasy umývajte raz, maximálne dvakrát týždenne.

Šampón pre zosvetlené alebo blond vlasy...
Tonizujúci šampón Blonde Enhancing Toning...
+3Bezoplachová starostlivosť Blond...

2. A zase tá teplota…

Asi neprekvapí, že druhým dôležitým pravidlom je obmedziť používanie vysokých teplôt pri úprave a stylingu. To znamená, že skúste redukovať využitie vašej žehličky na vlasy. Ak si potrebujete po umytí hrivu vyfénovať, voľte najnižšiu teplotu namiesto horúceho vzduchu.

3. Maskovanie

Odfarbené vlasy si pýtajú starostlivosť, ktorá im navráti hydratáciu a silu. Pomôcť môžu rôzne vlasové oleje alebo masky, ktoré vlasy spevnia, vyživia a dodajú im lesk. V prípade, ak máte jemné vlasy a olejové textúry ich zaťažujú, použite klasický kondicionér, po ktorom môže nasledovať ľahšia maska. Používanie masiek sa však odporúča pri pravidelnom umývaní ako súčasť umývacieho rituálu. Súčasťou ošetrenia vašich plavých kaderí by potom mali byť aj šampóny, ktoré udržiavajú blond odtieň. Dôležité je poradiť sa so svojou kaderníčkou alebo kaderníkom, či máte studený alebo teplý blond odtieň a tomu prispôsobiť aj výber ošetrujúceho produktu.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #vlasy #starostlivosť #farba #blond #ošetrenie

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...