Svetríky do jarného počasia? Farby, vzory, štruktúry a tipy, tu nájdete všetko!

Jarné počasie rozhodne ešte nevelí, aby ste odložili pleteniny, svetre či kardigany. Jednu zmenu však predsa len podniknúť môžete.

08.04.2022 06:00
Dámsky sveter s florálnym vzorom na rukávoch... Foto:
Dámsky sveter (kardigan) s florálnym vzorom na rukávoch Levi´s, predáva sa za 79,95 eura.
debata

Tak, ako sa postupne upravuje počasie a teploty na teplomeri stúpajú, odľahčuje sa náš šatník. Platí to aj pre úpletové topy, svetre, pulóvre či kardigany, ktoré by ste zatiaľ vyraďovať nemali. Skôr naopak, pridajte nejaké, ktoré budú reflektovať ročné obdobie a čiastočne aj trendový smer.

Neprekvapí vás možno, že čo sa popularity a trendov týka, vládnu pleteninám ľahšie štruktúry, jemné vlákna a padavé voľnejšie siluety. Pri výbere svetrov sa v rámci strihov pokojne môžete rozhodovať dvoma celkom odlišnými spôsobmi. Buď si vyberiete pulóvre v oversized veľkosti, trebárs s lodičkovým či hlbokým véčkovým výstrihom, v hre sú však aj svetríky skrátené – dokonca také, ktoré nesiahajú ani po pupok. V ich prípade však ide skôr o štýlový doplnok, ktorý si zatiaľ pýta tričko či top na zahalenie chrbta a drieku. Ak teda nechcete nachladnúť.

Dámsky vzorovaný sveter Zara, predáva sa za...
Dámsky vzorovaný sveter s florálnym motívom...
+8Dámsky vzorovaný kardigan Mango, predáva sa za...

Vo farebnosti je viac než jasné, že ku slovu sa prihlásili sviežejšie a výraznejšie farby. Nosia sa pastely, ale aj krikľavé neóny či prírodné tóny svetlejšieho spektra – béžová, piesková, svetlá karamelová.

Ak chcete skôr modely so vzormi, potom je jasné, že nič nepokazíte s florálnou potlačou. Na pleteninách sa objavujú detaily v podobe vpletaného vzoru kvetín, tie môžu byť aj dodatočne našívané. Populárny je tiež efekt ombré striedania farieb – často pritom nejde o plynulý prechod, ale doslova kombináciu dvoch či troch radikálne kontrastných tónov, ktoré sa vpletajú jeden do druhého.

Dámske mokasíny Čítajte viac Mokasíny hlásia ohlušujúci návrat, s maxi podrážkami a detailmi: Tu je 10 tipov!

Siahnuť môžete aj po variáciách na prúžky či káro alebo napríklad zvieracie potlače – platí však, že jarný akcent im dodáva atypická farebnosť. Napríklad pri zvieracích vzoroch prítomnosť ružovej či limetkovej zelenej alebo fialovej.

Presne 11 tipov nájdete aj v našej galérii vyššie. Ďalšie trendy a materiály o móde si pozrite v našej rubrike Krása a móda.

VIDEO: Trendy v jarných kabátoch? Tu sú

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #JAR #trend #úplet #sezóna #svetrík #pulóver

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...