Rozdiel 30 rokov, šaty Versace sú aj dnes symbol sexepílu: Ako v nich obstála slávna Lipa?

Tridsať rokov, presne toľko uplynulo od chvíle, čo mali slávne šaty premiéru. Vtedy sa v nich objavili supermodelka Cindy Crawford. Ako v súboji s ňou obstála Dua Lipa?

05.04.2022 09:34
Dua Lipa Foto: ,
Speváčka Dua Lipa oblečená od hlavy po päty vo Versace.
debata

Reč je, samozrejme, o garderóbe britskej hudobnej hviezdy na 64. ročníku cien Grammy, ktoré sa konali v nedeľu večer v Las Vegas. Lipa na ne prišla ako nominovaná dáma a tiež múza značky Versace. S talianskym módnym domov totiž nafotila reklamnú kampaň a pred pár mesiacmi dokonca predvádzala na módnej šou.

Dua Lipa Čítajte viac Móda z Grammy: Dua Lipa v remeňoch, elegantná Gaga, Eilish ako gotická gejša... A Saweetie? Krikľavá provokatérka

Na prekvapenie mnohých si však 26-ročná Lipa nevyrazila na slávny hudobný ceremoniál v šatách z najnovšej kolekcie, namiesto toho si obliekla model, ktorého vznik sa datuje do roku 1992. Slávne šaty označované v angličtine aj výrazom „bondage dress“ (doslova spútavajúce šaty) patria do kultovej tvorby návrhára Gianniho Versaceho, ktorý tragicky zomrel v roku 1997, keď ho zavraždili pred jeho vilou v Miami.

Model šiat prezentovala na móle supermodelka Christy Turlington, aby sa neskôr (ale v ten istý rok) objavila v šatách na verejnosti jej kolegyňa – rovnako slávna Cindy Crawford.

Kým Cindy volila vtedy k šatám z čiernej látky, čipky a s čiernymi koženými remeňmi so zlatými prackami look ukážkovej sexbomby 90-tych rokov, svetová hudobná hviezda súčasnosti priniesla do stylingu omnoho viac drámy a gotickosti. Postarali sa o to výrazné pery aj husté obočie.

Speváčka Olivia Rodrigo v šatách z dielne...
Herečka a speváčka Cynthia Erivo v kreácii...
+37Influencerka a herečka Addison Rae v šatách...

Zaujímavosťou je, že Dua Lipa nebola jediná dáma, ktorá počas grammyovského večera stavila na archívny model. Napríklad hudobníčka SZA sa objavila na červenom koberci v šatách Jeana Paula Gaultiera z kolekcie z roku 2006 a herečka Laverne Cox zase prišla v transparentných čiernych šatách John Galliano z roku 2007. Viac módy si pozrite v galérii vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Versace #červený koberec #Grammy #Cindy Crawford #Dua Lipa

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...