5 najväčších hriechov proti kráse. Robíte ich nanešťastie aj vy?

Krása vždy niečo stojí, ale nie vždy je potrebné hovoriť o peniazoch. Občas je nutné si venovať len trochu času a vyhnúť sa napríklad chybám, ktoré na vašu krásu vplývajú ako nepríjemná hrdza.

11.04.2022 09:00
shutterstock 1675856287 Foto:
Ak budete svoju pokožku „ošetrovať“ pílingom každý deň, tak si môžete byť istý, že sa to prejaví jej poškodením.
debata

Bielenie zubov podomácky

Nie je asi nič horšie, čo môžete svojim zubom urobiť. Sóda bikarbóna, prášok do pečiva, nebodaj rôznorodé bieliace preparáty. To všetko väčšinou pôsobí na báze „brúsneho papiera“. Výsledok? Tenšia sklovina a omnoho menšia odolnosť zubov. Prirodzene oslabené zuby aj omnoho rýchlejšie nasajú tmavé sfarbenie.

Žehlenie mokrých vlasov

Ak chcete mať pekné vlasy, tak rozhodne od nich dajte žehličku preč. Obzvlášť, ak sú mokré. Žehlenie vlhké vlasy prakticky okamžite vysuší, čoho následkom môže byť ich skrepovatenie, lámavosť a rozštiepené končeky. Je to pre vlasy šok, ktorý im rozhodne neprospieva.

pleť, rituál, kúpeľňa, žena, krása Čítajte aj Prvý krok v pleťovej starostlivosti? Esencie, ktoré doslova naštartujú kožu! Máme 11 tipov

Každodenný píling

Pokožka človeka sa obnoví približne každých 28 dní a to znamená, že zhruba raz za mesiac je vhodné odstrániť jej zvyšky. Ak budete svoju pokožku „ošetrovať“ pílingom každý deň, tak si môžete byť istý, že sa to prejaví jej poškodením, podráždením a stratou lesku aj elasticity.

púder, líčenie, žena, pleť Čítajte viac Viete, ktorý púder vám sedí najviac? Každá pleť si pýta iný, tu sú naše tipy

Vtieranie očných krémov

Kréme nie je ako krém a rozdiel v jeho nanášaní je potrebné zohľadniť aj od pokožky, kam ho nanášate. Najcitlivejšia je samozrejme v okolí očí. Preto je vhodné, ak sem krém nenanášate, ale ho pomaly vklepávate. Trením by ste mohli pokožku poškodiť, navodiť si vrásky, či tmavšie kruhy pod očami. A to kráse rozhodne neprospeje.

Zabúdanie na ochranu pokožky počas zimy a jari

V lete je natieranie pokožky aj tváre ochranným opaľovacím krémom prakticky bežná každodenná rutina mnohých žien. No počas zimy a jari na to zabúdajú. Výsledkom je, že v lete majú pokožku opäť o niečo staršiu a pribudnú vrásky. Nie je to len dôsledok zimy a mrazov, ale aj zábudlivosti ochrániť pokožku pred slnkom aj v čase, keď nie je vonku tridsať stupňov. No slnko je stále dosť ostré.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #chemický peeling #SPF #mokré vlasy #očný krém #žehlenie #bielenie zubov

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...