Ralph Lauren robí zo ženy štýlovú hviezdu ulice aj večierkov: Nová kolekcia očarila, oplatí sa vidieť!

Rozhodnutie organizovať módnu prehliadku mimo tradičného rozvrhu ostrosledovaných týždňov módy môže mať dve podoby. Buď sa na ňu zabudne, alebo naopak pritiahne pozornosti ešte viac. To druhé sa podarilo aj slávnemu amerického dizajnérovi Ralphovi Laurenovi.

24.03.2022 09:00
Ralph Lauren Foto: ,
Modelka na prehliadke Ralph Lauren Jeseň/Zima 2022.
debata

Jedno z najznámejších mien vo svete módy a v rámci histórie tej americkej aj jedno z najúspešnejších. Tvorba Ralpha Laurena má poriadne široký záber – nosí sa v uliciach, je súčasťou bežnej dennej výbavy v podobe tričiek či džínsov alebo svetrov a oblekov, aby sa potom jej exkluzívnejšia línia objavovala aj na červených kobercoch a ohurovala zraky čitateľov a divákov – zvyčajne na nositeľkách ako sú svetoznáme hviezdy.

Modelka na prehliadke Ralph Lauren s kolekciou...
Modelka Gigi Hadid na prehliadke Ralph Lauren s...
+22Model Tyson Beckford na prehliadke Ralph Lauren.

Ako posledný príklad stačí uviesť speváčky Lady Gaga, ktorá sa na vyhlásení cien BAFTA objavila práve v modeli na mieru z dielne Ralph Lauren. Jeho tvorba zabrala viac ako 150 hodín, pričom ho tvorilo päťdesiat metrov vzácneho hodvábu so zamatom a dišesom.

Naomi Biden Čítajte viac Krásna vnučka prezidenta Bidena hviezdou prehliadky Ralph Lauren: Prišla si vari vybrať svadobné šaty?!

V New Yorku sa v utorok večer uskutočnila módna prehliadka najnovšej kolekcie značky Ralph Lauren, na ktorej síce kreácie a ĺa Gaga absentovali, rozhodne však išlo o jednu z udalostí módneho kalendára. Osemdesiatdvaročný návrhár, ktorý stále veľmi aktívne pracuje na svojich kolekciách (podobne ako Giorgio Armani), servíroval svojim vzácnym hosťom dámsku aj pánsku módu.

zväčšiť Modelka na prehliadke Ralph Lauren v New Yorku. Foto: SITA/AP, Bebeto Matthews
Gigi Hadid Modelka na prehliadke Ralph Lauren v New Yorku.

Na móle sa objavilo niekoľko jeho signifikantných kúskov, ktoré boli variáciou na kultové trendy prezentované v minulosti. Objavil sa typický laurenovský svetrík s monogramom, ukážkovo strihané rovné kabáty s dvojradovým zapínaním, ktoré siahali tesne po kolená a vzdávali hold škótskemu káru, dvojradové zapínanie zdobili dámske saká, ale aj kožené kabátiky, ktoré boli prezentované v základnej čiernej farbe a často vo výraznom minimalistickom čierno-bielom kontraste s bavlnenými a popelínovými košeľami, blúzkami so stojačikom či topmi s prímesou hodvábu.

Emma Stone (vľavo) a Alicia Vikander Čítajte viac Hollywoodske krásky prilákal Louis Vuitton, hviezda Squid Game vykročila rovno po móle

Súčasťou kolekcie boli aj kombinácie toho, čo Lauren zvláda najlepšie – moderná ženská móda prepojená s prvkami každodenného využitia – vlnené svetre s nórskym vzorovaním spojené so šifónovou dlhou sukňou s rozparkom či napríklad prúžkované nohavice v spojení s košeľovou blúzkou a kaftanovým plášťom. Jednou z ukážok pôvabného a hravého stylingu, ktorý zároveň akcentoval doterajšie kódy Laurenovej tvorby, bola potom modelka oblečená v smokingu na pánsky štýl, na ktorom sa vynímala čierna bomberová baseballová bunda. Hlavu modelky potom zdobila čierna šiltovka so znakom New York Yankees.

zväčšiť Modelka Gigi Hadid na prehliadke Ralph Lauren s... Foto: SITA/AP, Bebeto Matthews
Fashion Ralph Lauren, Gigi Hadid Modelka Gigi Hadid na prehliadke Ralph Lauren s kolekciou Jeseň/Zima 2022 v New Yorku.

Na prezentáciu novej kolekcie Jeseň/Zima 2022, ktorú však netreba ohraničovať sezónou (kedže je nadčasová), sa prišli pozrieť mnohé známe tváre. Lauren potvrdil, že je roky lákadlom pre newyorskú smotánku finančníkov a intelektuálov rovnako ako pre hollywoodske hviezdy a tváre šoubiznisu. Okrem herečiek Jessicy Chastainovej, Lily Collinsovej či Rachel Brosnahanovej sa objavila medzi hosťami aj vnučka amerického prezidenta Naomi Biden či členka britskej aristokratickej smotánky Poppy Delevingne. Viac si už pozrite v našej galérii, ktorá je zároveň plná inšpiratívnych lookov pre dennú, ale aj večernú noblesu a ĺa Ralph Lauren.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #móda #trend #Ralph Lauren #kostým #čierna #smoking #kabátik #prúžky

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...