Prvý krok v pleťovej starostlivosti? Esencie, ktoré doslova naštartujú kožu! Máme 11 tipov

Odborníci sa v posledných rokoch zhodujú - je to jeden z dôležitých krokov v rámci pleťovej starostlivosti. Mnoho žien pritom stále ešte netuší, o čo vlastne ide a prečo by mali podobné produkty zaradiť do svojej výbavy.

18.03.2022 09:00
pleť, rituál, kúpeľňa, žena, krása Foto: ,
Pleťová starostlivosť by sa po odlíčení mala začínať s tonerom alebo pleťovou esenciou.
debata

Reč je o pleťových toneroch (niekedy označovaných aj ako toniká), často sa však používa výraz pleťová esencia alebo fluid. Ich úlohou je pleti dodať stratenú hydratáciu, minerály či výživné látky. Zvyčajne sú nabité veľmi dôležitými extraktmi, ktoré sa podieľajú na hydratovaní pokožky, jej upokojení, zjednotení farebného tónu či rozjasnení. Samozrejme, nechýbajú ani anti-agingové zložky, často vyhladzujúce či s jemným pílingovým efektom.

Osviežujúca esencia Vital Hydra Solution Biome...
Pleťová esencia s bielym kaviárom od La Prairie...
+8Probiotická esencia Hydrapeptide od značky...

Kde sa v rutine každodennej starostlivosti tieto produkty nachádzajú? Záleží, ako sa na to pozriete. Väčšina odborníkov sa však zhoduje na tom, že čistenie pokožky je takzvaný krok nula. A použitie esencie či tonika je práve tým dôležitým prvým krokom v ošetrení dôkladnej vyčistenej pokožky. „Toner alebo tonizačná esencia sú dôležité, pretože jednak navrátia pokožke stratenú hydratáciu spôsobenú umývaním, ale tiež pripravia kožu na nanášanie séra,“ hovorí estetická dermatologička Elizabeth Pavlíčková.

LANCOME RENERGIE HCF TRIPLE SERUM  2022 TEXTURE ON FACE MARGARITA 45 Čítajte viac Sérum dokáže zázraky, treba ho správne použiť! Odborníčka nám prezradila, ako na to

Toniká a esencie sa síce v Európe a Amerike používajú už nejaký ten rok, ale omnoho dlhšiu tradíciu majú v ázijských krajinách. Práve tam sa tekuté produkty, niekde vytvorené ako osviežujúce vody, inde ako trošku hustejšie fluidy, zaradili medzi obľúbenú súčasť kozmetického rituálu bežného dňa.

Obchádzať by ste ich nemali ani vy. Veľmi často totiž tvoria kľúčový krok v postupnosti danej starostlivosti. Veľa žien sa tiež zhoduje, že je ideálne vyberať si tieto produkty tak, že následne používate aj ďalšie prípravky z danej línie či od rovnakej značky.

čistenie, odličovanie, pleť, pena Čítajte viac Napeniť, masírovať, opláchnuť! Aké sú hlavné benefity čistenia pokožky penou?

O tom vás presviedčať nebudeme, pretože každá žena vie najlepšie, ktoré produkty jej vyhovujú – jedno je však isté, produkty vyvinuté v rámci jednej línie či radu dokážu mať posilňujúcu účinok práve v logicky postupujúcich krokoch – toner, sérum, očný krém, denný krém. A pozor, nezabúdajte – na záver toho celého by mal prísť ešte ochranný krém so SPF – výsledkom bude dlhé roky zdravá a mladistvo vyzerajúca pokožka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koza #pleť #hydratácia #toner #tonikum #kozmetická starostlivosť #esencia

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...