Kradne vám chlap kozmetiku? Nie ste jediná! O tajomstvo sa podelila aj táto slávna kráska

Kozmetická starostlivosť už dávno nie je len doménou žien. Vie o tom svoje aj slávna hollywoodska herečka Scarlett Johansson. Prezradila však, že také čosi zažíva vôbec prvýkrát.

03.03.2022 09:00
Herečka Scarlett Johansson a jej manžel Colin... Foto: ,
Herečka Scarlett Johansson a jej manžel Colin Jost.
debata

„Je to prvý môj partner, ktorý používa očný krém,“ prezradila nedávno v rozhovore pre magazín InStyle slávna americká kráska. Hovorila, samozrejme, o svojom manželovi – moderátorovi a komikovi Colinovi Jostovi, ktorého svet pozná najmä ako člena ansámblu skečovej šou Saturday Night Live.

Jost je zjavne muž, ktorý rád skúša všeličo možné – napríklad aj manželkine pleťové masky. Scarlett na neho v časopise prezradila aj humorný príbeh, ktorý súvisí práve s „požičiavaním“ si dámskej kozmetiky. „Šiel vyskúšať jednu moju pleťovú masku. Zabudla som mu však povedať, že je samohrejivá, čiže na pleti začne hriať. Myslel si, že má prudkú alergickú reakciu a kričal priam ‚je to roztečené a roztápa mi to kožu na tvári‘. Fakt úplne z toho bláznil,“ uviedla americká herečka.

LANCOME RENERGIE HCF TRIPLE SERUM  2022 TEXTURE ON FACE MARGARITA 45 Čítajte viac Sérum dokáže zázraky, treba ho správne použiť! Odborníčka nám prezradila, ako na to

Popri humornej historke a skúsenosti hollywoodskej hviezdy však treba dodať už vážnejšie – kozmetika pre mužov je jednoducho súčasťou života dnešných moderných mužov. Pred pár rokmi sa hovorilo najmä o metrosexuáloch, mužoch dbajúcich o svoj vzhľad a v súvislosti s nimi sa občas objavili pejoratívne prirovnania či posmešné komentáre. Faktom však je, že dnešní muži (a nemusia to byť len metrosexuáli) majú záujem minimálne o základnú kozmetickú starostlivosť.

Do nej väčšina z nich radí prípravky na holenie, deodorant alebo anti-perspirant, krém na tvár a toaletnú vodu či parfum. Existuje však viacero štúdií, respektíve prognostických odhadov, že tento segment kozmetického priemyslu bude v budúcnosti rásť a rozširovať sa. Konieckoncov, na trhu aj dnes (a už niekoľko rokov) existujú aj špecializované prípravky pre mužskú pleť – či už je reč o pleťových sérach, očných krémoch, pleťových krémoch, ale dokonca aj korekčných krémoch alebo mejkape.

Čistiaci gél Duo Essentiel od Eisenberg Homme,...
Energizujúce tonikum Facial Fuel Energizing...
+4Sérum Force Supreme Blue Serum z pánskej línie...

Prieskum, ktorý zverejnil portál Hypebeast, ukazuje, že až 56 percent mužov používa kozmetiku s tým, že očakávajú zlepšenie svojho vzhľadu. Ďalšia štúdia, realizovaná v Japonsku, zase ukazuje, že výraznejší záujem zaznamenali medzi mužmi počas pandémie. Ešte pre ňou však vznikol aj prieskum na tisícke mužov, ktorý veľmi lichotivo voči mužom nevyznieval.

žena, opaľovanie, opaľovací krém, leto Čítajte viac Odborníčka: Rady na správne opálenie, 1. časť

Z neho vyplynulo, že napríklad až 33 percent opýtaných si neumýva tvár denne. Ak si muži pleť umývajú (a čistia), mnoho z nich vníma ako dostatočný prostriedok klasické tuhé mydlo, prípadne sprchový gél (často produkty, ktoré naznačujú, že sú vhodné na umývanie tela, tváre aj vlasov, teda 3 v 1). Výrazne menej mužov cíti potrebu mať doma špeciálny umývací gél na ošetrenie pleti tváre. Tiež viac ako 40 percent mužov nikdy nevyskúšalo kozmetický prípravok, ktorý je navrhnutý špeciálne pre mužskú pleť (zvyčajne označované ako „For men“ alebo „Homme“) a myslia si, že ženská kozmetika môže na ich pleti fungovať rovnako efektívne.

Či už máte doma svojho vlastného Colina Josta, alebo váš partner používa len spomenutý „sprcháč“ na všetko, môžete ho inšpirovať naším výberom prípravkov. Sedmičku typov produktov (aj s tipmi na jednotlivé z nich), ktorá by nemala chýbať žiadnemu mužovi, nájdete v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #kozmetika #Scarlett Johansson #pleť #Colin Jost

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....