Hore biznis, pod ním zábava! Táto módna kombinácia je TOP, 7 hviezd je dôkazom

Koktejlové, spoločenské, večerné či denné šaty zvykneme často vnímať ako solitér - v stylingu takmer výlučne ponechaný osamote. Nemusí to však byť presne takto. Inšpiráciu ponúkajú aj známe ženy.

02.03.2022 10:25
Cate Blanchett, módny tip, blejzer (sako)... Foto:
Herečka Cate Blanchett v kombinácii čiernach koktejlových šiat s výrazným dekoratívnym prvkom perlových korálikov a sakom s našívanými krištáľmi.
debata

Iba nedávno sa v Hollywoode uskutočnil jeden zo slávnostných večerov vyhlásenia cien. Samozrejme, poviete si, to si asi bude žiadať noblesnejšiu módu. Prítomné dámy však poňali večer na ležérnejšiu nôtu a využili aj rafinovaný nápad.

Ten sa týka kombinovania koktejlových šiat s výrazným, často strohým a minimalisticky pôsobiacim sakom (blejzrom). Ako príklad poslúži napríklad voľba herečky Caitriony Balfeovej, ktorá skombinovala nežné čipkované šaty Simone Rocha s čiernym oversized sakom. Jej kolegyňa Emilia Jones na rovnakej akcii predviedla trblietavé rolákové minišaty, ktoré by vládli nejednej premiére. A tiež ich doplnila oversized sakom s rovným strihom a výraznejšími chlopňami na golieri.

Herečka Emilia Jones na cenách Hollywood...
Herečka Sarah Jessica Parker v šatách s...
+4Herečka Ilenia Pastorelli na nedávnom filmovom...

Kombinovanie dvoch zdanlivo tak nesúvisiacich kusov odevu vôbec nie je „od veci“. Je to originálny prístup k spoločenskej či koktejlovej móde a zároveň v sebe takéto mixovanie obsahuje aj praktický rozmer. Napríklad chladnejší večer je chvíľou, keď vlnené sako skutočne oceníte.

zväčšiť Herečka Caitriona Balfe na vyhlásení cien... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Caitriona Balfe, módny tip, blejzer (sako) verzus šaty Herečka Caitriona Balfe na vyhlásení cien Hollywood Critics Association Awards v kombinácii romantických čipkovaných šiat Simone Rocha a čierneho rovného saka v oversized strihu.

Ako naznačuje aj naša galéria, platí pár pravidiel, ktoré sa oplatí dodržať. Farebnosťou zvyčajne blejzer vychádza z farebnosti šiat (prípadne s nimi kontrastuje – čierna verzus biela). Okrem toho je fajn prepájať odevmi detailmi, napríklad farebným prvkom na chlopni či vreckách, ktoré súznia so šatami či opaskom, prípadne dekoratívnymi detailmi (tam sa už look posúva na výlučne spoločenskú úroveň).

Vojvodkyňa Meghan, šaty, Giorgio Armani, Čítajte viac Odborníci rozhodli, toto sú šaty roka! Meghanin model od Armaniho ide do múzea

Váhať pri tom nemusíte ani pri večerných šatách a ak budete mať podobnú príležitosť pokojne si k večernej „róbe“ môžete vziať aj kvalitné a dokonale strihané sako. Viac inšpirácie nájdete už v spomenutej galérii vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #šaty #móda #trend #kombinovanie #Caitriona Balfe #sako #blejzer

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...