Bývala tam Cher aj Britney Spears: Toto je penthouse, ktorý môžete mať... za pár miliónov

Kedysi továreň na výrobu hodvábu, neskôr prestavaná na budovu s luxusnými apartmánmi. Jedna z najkrajších budov v newyorskej štvrti Noho láka svetoznáme celebrity. Do predaja ide aj apartmán, v ktorom žili dve slávne speváčky.

24.02.2022 06:00
apartmán, New York, luxusná nehnuteľnosť, Cher,... Foto:
Penthouse apartmán v jednej z historických budov v New Yorku, v ktorom minulosti bývala speváčka Cher aj jej mladšia kolegyňa Britney Spears, sa predáva za necelých 7 miliónov dolárov.
debata

Ako informoval portál TopTenRealEsta­tesDeals.com, na trh s realitami sa dostal v týchto dňoch penthouse v slávnej The Silk Building. Azda najviac zaujme, že ide o apartmán, ktorý má viac než hviezdnu históriu. Jednou z jeho prvých celebritných obyvateliek bola speváčka Cher. Neskôr (vtedy za zrhuba 1,6 milióna dolárov) predala byt producentovi Russellovi Simmonsovi. Ani u neho v portfóliu nehnuteľností sa však dlho neohrial a neskôr si ho zadovážila speváčka Britney Spears. Realitná agentúra tvrdí, že práve v tomto penthouse vznikol jej slávny hit Toxic a mala ho napísať v útulnej spálni s výhľadom na mesto.

Penthouse apartmán v jednej z historických...
Penthouse apartmán v jednej z historických...
+7Penthouse apartmán v jednej z historických...

Práve Spears údajne kúpila hneď dva byty vedľa seba, aby vytvorila súčasný apartmán s rozlohou približne 350 metrov štvorcových. Žila na tomto mieste zhruba štyri roky (respektíve štyri roky nehnuteľnosť vlastnila). Dnes už majiteľkou nie je ani popová princezná a medzitým apartmán vystriedal niekoľko vlastníkov. Momentálne je v predaji za necelých sedem miliónov dolárov.

Speváčka Britney Spears na zábere z roku 2015. Foto: SHUTTERSTOCK
britney2015 Speváčka Britney Spears na zábere z roku 2015.

Ako píše portál realitnej spoločnosti, niektoré z najlepších prvkov strešného apartmánu sú vysoké stropy, vonkajšia terasa s rozlohou 40 metrov štvorcových a plne funkčné krby na drevo. Piata spálňa by mohla byť pridaná prerobením strešného altánku s vaňou, ktorá sa otvára na veľkú terasu s výhľadom na Greenwich Village a Empire State Building. Kuchyňa je zariadená v modernom štýle a kúpeľne sú vylepšené mramorom.

Speváčka Tina Turner na archívnom zábere. Čítajte viac Tina Turner kúpila vo Švajčiarsku nehnuteľnosť za 67 miliónov eur! Poškuľoval po nej aj Federer

The Silk Building sa nachádza v štvrti vybudovanej Johnom Jacobom Astorom pred mnohými desaťročiami a sídlilo v nej veľké množstvo odevných podnikov a tovární. V roku 1983 si maloobchodný priestor na prvom poschodí Silk Building prenajala spoločnosť Tower Records, čo prilákalo miestnych hudobných fanúšikov, turistov aj umelcov.

Štvrť Noho je domovom mnohých celebrít, vrátane Gigi Hadidovej a Cynthie Nixonovej. Nie je nezvyčajné stretnúť sa s množstvom iných celebrít, ktoré tu vlastnia byty v okolitých štvrtiach. Tiež nie je nezvyčajné vidieť natáčanie a fotenie v akcii, keď ste na prechádzke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #luxus #New York #Britney Spears #apartmán #Cher #penthouse

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...