Odborníci rozhodli, toto sú šaty roka! Meghanin model od Armaniho ide do múzea

Hoci rozhovor Meghan Markleovej a jej manžela, princa Harryho s Oprah Winfreyovou sa dočkal rozporuplných reakcií, patril zároveň k najvýznamnejším momentom televízneho diania v uplynulom roku. A nielen tam.

23.02.2022 11:00
Vojvodkyňa Meghan, šaty, Giorgio Armani, Foto: ,
Vojvodkyňa Meghan zo Sussexu počas rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfreyovou.
debata

Najnovšie sa vojvodkyňa Meghan (a spolu s ňou aj slávny taliansky dizajnér) dočkali veľkej pocty. Britské módne múzeum Fashion Museum totiž označilo model šiat, ktorý mala v spomenutom interview vojvodkyňa na sebe, titulom Šaty roka 2021. Model od talianskeho návrhára Giorgia Armaniho – hodvábne čierne šaty s abstraktnou potlačou lotosových kvetov – je podľa zástupcov múzea jedným z „definujúcich popkultúrnych momentov roka 2021“. Už čoskoro by sa model šiat mal objaviť aj v expozícii múzea, ktoré sídli v anglickom Bathe.

Vojvodkyňa Meghan na zábere z rozhovoru s...
Vojvodkyňa Meghan a jej manžel princ Harry na...
+211. FAKT: Meghan Markle v dokumente Netflixu...

O výbere šiat do muzeálnej expozície a tiež ako víťaza titulu Šaty roka rozhodli módni editori Ibrahim Kamara a Gareth Wrighton z magazínu Dazed. Spravili tak v duchu tradície múzea pozvať popredné mená z módneho priemyslu, aby vybrali šaty roka, „ktoré zhŕňajú prevládajúcu náladu módy, reprezentujú minulý rok a uchvacujú predstavivosť“.

„Meghanine zavinovacie šaty od Armaniho, ktoré si obliekla na naznačenie svojho tehotenstva, zarámovali vojvodkyňu v čiernom farebnom prevedení na pozadí hollywoodskej záhrady Tylera Perryho. Tento pohľad je teraz, vďaka čírej asociácii s virálnym televíznym momentom, pevne zakorenený v našej popkultúrnej psychike," vysvetlili svoje rozhodnutie Kamara a Wrigton.

zväčšiť Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa... Foto: SITA/AP, Joe Pugliese
12 odhalení z dokumentu Harry & Meghan Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu na zábere zo špeciálneho rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfreyovou.

Manažérka múzea módy Rosemary Harden je nadšená z tohtoročnej voľby a vo vyhlásení pre médiá sa poďakovala zástupcom módneho magazínu Dazed, ale aj dizajnérovi Armanimu, ktorý jeden model šiat venoval do muzejnej expozície. „Jemne štruktúrované šaty Armani s krásnym aplikovaným motívom lotosového kvetu boli súčasťou starostlivo vybraného vzhľadu, ktorý vysiela jasné správy a znovu a znovu sa vtláča do nášho vedomia,“ vysvetlila Hardenová.

APTOPIX Salute to Freedom Gala Čítajte viac Harry a Meghan na návšteve v Británii už na jar? A čo by sa stalo, ak by neprišli? Odpoveď je krutá

„Je dobre známe, že členovia kráľovskej rodiny často používajú oblečenie na vyslanie správy prostredníctvom svojho výberu štýlu, farby alebo motívu. Vojvodkyňa si vybrala šaty s dizajnom lotosového kvetu kvôli symbolickej asociácii kvetu so znovuzrodením, sebaregeneráciou a duchovným osvietením a jeho schopnosti prekvitať napriek zdanlivo náročným podmienkam,“ odznelo v tlačovom vyhlásení múzea, ktoré už čoskoro šaty vystaví ako jeden z kľúčových objektov expozície A History of Fashion in 100 Objects.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #múzeum #Oprah Winfrey #Giorgio Armani #Meghan Markle

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...