Super tipy, ako sa vyhnúť vráskam. Takto zabránite ich predčasnému vzniku

Ak sa raz objavia, je veľmi ťažké sa ich zbaviť. Aj pri vráskach totiž platí, že omnoho lepšie ako ich vyhladzovanie je prevencia pred vznikom. Máloktoré ženy však dodržujú rady, ktoré udržia vrásky od ich tváre čo najďalej. Pritom nejde o nič extra zložité.

10.03.2022 15:00
vrásky Foto:
Čím je tvár tvárnejšia a pohyblivejšia, tým skôr sa vrásky objavia.
debata

Nezabúdajte na opaľovací krém ani v zime

Slnko patrí do kategórie rizikových, čo sa týka starnutia pokožky. Samozrejme, že má aj svoje kladné vlastnosti, ale ak nechcete skoré vrásky, je lepšie tvár pred ním chrániť opaľovacím krémom s dostatočne vysokým faktorom. A to aj v zime. Vtedy je slnko rovnako intenzívne ako v lete, a často sa k nemu pridáva aj vietor a mrazivý vzduch. Mnoho žien počas zimy na ochranu tváre pred slnkom zabúda a na jar sa čudujú novým vráskovým prírastkom.

Mejkap pokožku nechráni

Častá chyba, ktorej sa ženy dopúšťajú. Mejkap však nie je krém na opaľovanie. Na to nezabúdajte. Nemá dostatočnú UV ochranu pred slnkom. Preto je vhodné natrieť tvár opaľovacím krémom a až následne naniesť krytie. Takáto starostlivosť prirodzene odiali príchod vrások na vašu tvár.

LANCOME RENERGIE HCF TRIPLE SERUM  2022 TEXTURE ON FACE MARGARITA 45 Čítajte aj Sérum dokáže zázraky, treba ho správne použiť! Odborníčka nám prezradila, ako na to

Nutnosť hydratácie

Je veľmi dôležité zásobovať pokožku dostatkom vody. Bez nej sa totiž zošuverí ako stará hlina. Avšak s jej naprávaním už budú mať problém aj plastickí chirurgovia. Nezabudnite vypiť denne aspoň dva litre tekutín, ideálne je pokožku hydratovať aj zvonka hydratačnými krémami. Potrebné je vyhnúť sa nápojom ktoré dehydrujú ako alkohol a káva. Alebo pri nich minimálne zvýšiť príjem tekutín.

Nebezpečný je jojo efekt

Pokožka je síce prispôsobivá, ale nerobí jej dobre, ak sa musí neustále naťahovať a napínať. Byť štíhlou je pekné, no ak neustále váhu strácate a priberáte, vaša pokožka prestane reagovať tak promptne. Diéty a priberanie sa na vašej tvári veľmi rýchlo podpíšu vráskami. Rovnako tak aj prípadné chudnutie. Preto ak sa snažíte chudnúť, pre vašu peknú pokožku je omnoho lepšie pomalé znižovanie váhy a bez výkyvov.

Doprajte si dostatok spánku

Osem hodín by malo byť pre ženu zlatým štandardom. Ak totiž nespíte dostatočne dlho, prípadne prebdiete noc, ako prvé sa to odrazí na vašej tvári. Jedna noc bez spánku sa dá veľmi rýchlo vymazať a opuchnuté oči zmiznú do pár hodín. Ak však spíte dlhodobo málo, vrásky okolo očí a na čele prídu rýchlejšie ako u žien, ktoré si doprajú spánku toľko, koľko je zdravé.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spánok #vrásky #ochrana pred slnkom #SPF #UV žiarenie #jojo efekt #starnutie pleti #hydratácia pleti #mimické vrásky

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...