Áčková línia, midi dĺžka - tak vyzerá sukňa týchto dní! Máme pre vás 13 inšpirácií

Nohavice sú jedna voľba, v chladnejšom období roka logická a aj častejšia. Ak však nedáte dopustiť na sukne, potom tu pre vás máme ďalšiu jasnú voľbu.

23.02.2022 06:00
Freya Mavor, Berlinale, sukňa Foto: ,
Herečka Freya Mavor na filmovom festivale v Berlíne predvádza elegantnú kombináciu voľnej blúzky a károvanej vlneno-tvídovej sukne v áčkovom strihu.
debata

Už niekoľko sezón sa v kurze objavujú sukne s atypickou midi-dĺžkou. Ženy ich spočiatku prijímali pomerne rozpačito – možno aj preto, že nie vždy celkom zvýraznia krivky, pracovať pri nich treba aj s optickými vlastnosťami celkového stylingu – dať si pozor, aby model neskrátil, aby zbytočne nepridal kilogramy.

Ak však zvládneme prvý krok (teda voliť správne), potom už máme široké pole možností. Na nedávnom filmovom festivale v Berlíne sa objavilo tiež niekoľko herečiek, ktoré predviedli azda najpopulárnejšiu sukňu súčasnosti – áno, je to práve model s áčkovým strihom a v midi dĺžke.

Dámska károvaná áčková sukňa v midi dĺžke Max...
Dámska sukňa Gant, info o cene v predaji.
+12Dámska áčková sukňa v midi dĺžke F&F, info o...

Zimné obdobie roka doslova volá po tom, aby ste si vyberali hutnejšie materiály a vzory ako káro, kohútia stopa či rybia kosť. Nosí sa však aj denim alebo imitácie kože, prípadne tóny prírodných farieb ako je hnedá, piesková alebo vojenská zelená.

zväčšiť Herečka Pauline Gygax a jej kruhová sukňa v... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Pauline Gygax, sukňa, áčkový strih Herečka Pauline Gygax a jej kruhová sukňa v dĺžke midi, s ktorou predviedla elegantný a trendy vzhľad na festivale Berlinale.

Základom je vybrať si model, ktorý dokáže dôkladne zvýrazniť driek. Tam pomôže aj malý trik, blúzka,košeľa či top alebo rolák smerujú do sukne. A dôraz ešte môže pridať opasok. Ak máte plnšie bruško alebo výraznejšie boky, nemusíte sa za každú cenu snažiť zvýrazňovať driek, v tom prípade však optike pomôže podpätok a celkové predĺženie siluety pár centimetrami navyše.

Gigi Hadid coat Čítajte viac Je to absolútny módny hit! Gigi, Katie aj Sienna, slávne ženy nosia tento kabát... za 200 eur

Ako naznačujú zábery z Berlína, masívnejšie áčkové sukne sa nosia so šnurovacími členkovými čižmami bez podpätku, ale aj s lodičkami či čižmami na podpätku. Výsledok je nielen trendový, ale aj efektný. Dobrá správa tiež je, že niektoré modely stále ešte nájdete v zľavách a tak si vychytený model súčasnosti môžete dopriať aj za rozumnejšie ceny. Inšpiráciu hľadajte v našej galérii.

A keby vás predsa len sukne nebavili, pozrite si naše nohavicové inšpirácie tu.

debata chyba

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...