Kabát (stále) v hlavnej úlohe! 11 luxusných modelov, ktoré vydržia roky, vybrali sme zľavnené kusy

New York ožil prehliadkami módnych kolekcií. Aj celebritami, ktoré sa vybrali pozrieť si nové kúsky na vlastné oči. Nechýbali medzi nimi ani také kráľovné štýlu ako Katie Holmes a Uma Thurman.

16.02.2022 09:00
debata
Video
VIDEO: Kabát v hlavnej úlohe, Uma Thurman aj Katie Holmes inšpirujú eleganciou Zdroj: Profimedia

Dvojica hollywoodskych hviezd sa objavila v pondelok podvečer na prehliadke dizajnérky Tory Burchovej. Samozrejme, pred príchodom do budovy, kde sa šou konala, už striehli desiatky kameramanov a fotografov, aby si známe dámy zvečnili. Niet pochýb o tom, že ani jedna z nich nesklamala. Či už hviezdnym vyžarovaním, alebo stylingom. Jednu vec mali spoločnú a práve na ňu by sme chceli aj poukázať.

Elegantný dámsky kabát, či už v rovnom alebo mierne áčkovom strihu, dĺžka pár (či zhruba desať až dvadsať) centimetrov pod kolená, v jednom prípade s dvojradovým zapínaním a ležérne rozopnutý (Katie Holmes), v druhom zase zapnutý na najvrchnejší gombík a nenútene zavinujúci vlnené šaty a rolák pod ním (Uma Thurman).

zväčšiť Herečka Katie Holmes na prehliadke dizajnérky... Foto: Ouzounova / SplashNews.com / Splash / Profimedia
662572759 Herečka Katie Holmes na prehliadke dizajnérky Tory Burchovej v New Yorku.

Na prvý pohľad sa môže zdať, že kabát je tou najobyčajnejšou súčasťou dámskej garderóby v chladnejšej časti roka – pravdou však je, že je aj jej kľúčovým prvkom. Bez kvalitného a nadčasového kabáta sa nezaobíde azda žiadna dáma. Pomenovať len jeden model, jeden typ, ktorý sa nosí, nemá význam. Každej dáme totiž pristane čosi iné a každá má aj vlastné preferencie, ako si takýto kus odevu vybrať.

V prípade Thurmanovej aj Holmesovej však zároveň platí, že ukazujú cestu k tomu, ako by si ženy mohli vytvoriť nadčasový „kapsulový“ šatník. Vybrať si štrukturovaný kabát s melírovaným čierno-bielo sivým vzorom ako niekdajšia hviezda Kill Billa je odpoveďou na otázku, aký model bude populárny aj o pár rokov. S takýmto kabátom rozhodnete nešliapnete vedľa.

Elegantný dámsky županový kabát Jil Sander....
Elegantný dámsky kabát Deveaux New York....
+9Dámsky vlnený kabát Gant, nájdete ho na stránke...

Rovnako to však platí aj v prípade Holmesovej rovno strihaného vlneného modelu s čistými líniami a v jednoliatej pastelovej farebnosti. Práve takýto kus dokonale doplní dámsky nohavicový či sukňový kostým, hodí sa k večerným alebo koktejlovým šatám, ale pokojne ho môžete skombinovať aj s rolákom, džínsami a šnurovacími topánkami na masívnej podrážke.

Germany Berlinale Good Luck to You Leo Grande Čítajte viac Sako vo výraznej či krikľavej farbe? Tu je odpoveď na TOP štýl pre dámy 50 plus

Hoci do obchodov sa v týchto dňoch už vozia kúsky z nových kolekcií na sezónu jar/leto 2022, investovať do kvalitného kabáta sa možno oplatí práve teraz. Ešte stále v ponuke sú totiž aj zľavnené modely a medzi nimi sa určite nájdu také, ktorých štýl otestujú roky a nemusíte mať pri nich strach, že už budúci rok nebudú v kurze.

Vybrali sme pre vás desiatku modelov, ktoré sa objavili v zľavách na rozličných portáloch k dátumu tohto článku (cena či dostupnosť sa, samozrejme, následné dni môže líšiť).

Slávne päťdesiatničky vyzerajú skvelo aj v plavkách

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Uma Thurman #New York #Katie Holmes #kabát #video #týždeň módy #nadčasové #mall.tv

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....