Sako vo výraznej či krikľavej farbe? Tu je odpoveď na TOP štýl pre dámy 50 plus

Žiarivé, jasné a svieže farby dokážu naozaj veľa. Napríklad aj s pribúdajúcim vekom. Nositeľky v nich totiž doslova rozkvitnú.

15.02.2022 09:00
Germany Berlinale Good Luck to You Leo Grande Foto: ,
Herečka Emma Thompson na filmovom festivale Berlinale v kreácii s výrazným ostroružovým sakom.
debata

Dôkazom sú aj dve herecké divy, hviezdy Emma Thompson a Juliette Binoche, obe už po päťdesiatke (prvá menovaná dokonca po šesťdesiatke). Slávne herečky sa objavili pred pár dňami na filmovom festivale v Berlíne a ich módna voľba mala jednu vec spoločnú. Stavili na nohavice a k nim si vzali voľnejšie (oversized) sako výraznej farby.

Kým v prípade Britky Thompsonovej bolo trblietavé ostroružové sako ukážkovým doplnením čierneho základu, u francúzskej divy Binocheovej sa zase dostala do popredia oranžová farebnosť – v komplexnom stylingu, keďže išlo o nohavicový kostým jednotnej farby.

Vojvodkyňa Kate z Cambridge počas oficiálnej návštevy The Prince's Foundation's Trinity Buoy Wharf v Londýne. Čítajte viac Šedá myš? Ani náhodou! Vojvodkyňa Kate v sivej je inšpirácia pre každú ženu

Dôležité však je upriamiť pozornosť práve na vrchný diel odevu – ten totiž farebným tónom často nielen dodáva celkovému dojmu mladistvejší náboj, ale tiež pôsobí sviežo a farebne akoby rozjasňuje a presvetľuje pleť. To sa, samozrejme, odráža v potlačení jemných vrások a celkovom omladení podoby. Výrazné farebné sako je teda jasnou voľbou pre dámy v zrelom veku, ktoré túžia ubrať si nejaký ten rôčik prirodzenou cestou a šikovným stylingom.

zväčšiť Juliette Binoche počas návštevy filmového... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Germany Berlinale Both Sides of the Blade Red Carpet Juliette Binoche počas návštevy filmového festivalu Berlinale vo výraznom oranžovom saku.

Pozor, dôležité upozornenie! Všimnite si v prípade oboch žien aj strihovú podobu ich blejzrov. Obe dámy volili voľnejší (takzvaný oversized) strih. Aj v tomto prípade platí, že voľnejšie, pod líniu pliec padnuté sako pôsobí o niečo mladistvejšie a štýlovejšie. Myslite na to, ak budete chcieť siahnuť napríklad po vypasovaných modeloch s kratšou dĺžkou. Ani tie nemusia byť na zahodenie, no ich dojem je skôr takpovediac „office“ teda kancelársky a seriózny.

Dlhšie voľné sako, s výraznejšími, vypolstrovanými alebo mierne posunutými ramenami, bude naopak cestou k mladistvému vyžarovaniu. Inšpirujte sa hollywoodskymi hviezdami, ale aj našou deviatkou produktových tipov.

Dámske sako s dvojradovým zapínaním...
Dámske sako s rovným strihom Mine to Five Tom...
+10Dámske sako s rovným strihom BOSS, predáva...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Emma Thompson #Juliette Binoche #farba #oversized #sako #zrelá žena #výrazné farby

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...