Odvážne farby a vzory, štýlová geometria! Ak vybrať len jeden vzor, tak skúste určite retro

Keď sa výrazné priam psychedelicky pôsobiace potlače objavili na šatách v 60-tych a 70-tych rokoch minulého storočia, vzali módu doslova útokom.

08.02.2022 06:00
potlače, retro-print, geometria, vzory Foto:
Do módy sa opäť vracajú psychedelické a geometrické potlače v duchu retro estetiky 60-tych a 70-tych rokov minulého storočia. V dámskej móde budú nasledujúce mesiace jedným z kľúčových trendov. Vizuál Mango.
debata

O pár dekád neskôr máme trendov okolo seba plno, ale práve návrat retra, jeho výraznej a odvážnej estetiky vpečatenej do netradičných farebných kombinácií, výrazných vzorov a tiež kombinácií viacerých kúskov odevov s printami ohlasuje príchod nástup nového roka 2022.

Viaceré značky do svojich aktuálnych kolekcií zaradili práve neprehliadnuteľné potlače a vzory, ktoré okamžite udrú do očí. Ich intenzitu a údernosť vytvárajú nielen farebné kombinácie sýtych farieb ako je zelená, červená či fialová, ale aj svieže tóny žltej, oranžovej či cyklámenovej.

Šaty v midi dĺžke s retro potlačou Never Fully...
Džínsové nohavice a top s florálnou retro...
+12Vzorovaná blúzka s pravidelným grafickým vzorom...

Popri geometrii a vzoroch, ktoré odkazujú na najslávnejšiu tvorbu Emilia Pucciho, sa objavujú aj klasické sixties a seventies kvetinové vzory a to všetko dokopy prináša zaujímavý pohľad na dámsku módu najbližších mesiacov.

zväčšiť Zavinovacia sukňa s retro potlačou Never Fully... Foto: archív značky
neverfullydressed2695 Zavinovacia sukňa s retro potlačou Never Fully Dressed, predáva Zalando.sk za 26,95 eura.

Pri výbere vzorov sa medze fantázii, samozrejme, nekladú. Odvážne fanúšičky módy nebudú mať problém vyskúšať viacero potlačí v jednom outfite či, naopak, staviť na jeden úderný print a obliecť sa do neho od hlavy až po päty. Takto ladené odevy sa s ľahkosťou prenesú aj do jarnej a letnej sezóny. Reč je najmä o topoch, ale aj tunikových a áčkových šatách či širokých nohaviciach, dlhých alebo kulotovej dĺžky.

Úplety, ktoré tiež v ponuke s retro potlačami nechýbajú, sú potom ako stvorené už na aktuálne dni.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #retro #vzor #šesťdesiate roky #geometria #psychedelické

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...