Zdá sa vám, že po pár hodinách už váš parfum necítiť? Nerobte tieto 3 chyby!

Nachádza sa už takmer v každej domácnosti a od istého veku ho používajú ženy aj muži.

07.02.2022 09:00
debata
Vôňa Scarlet Poppy Intense od značky Jo Malone...
Limitovaná edícia dámskej vône Gucci Guilty...
+3Limitovaná valentínska edícia vône Idole od...

Parfumy či toaletné vody sa stali bežnou súčasťou kozmetickej výbavy. Občas však dokáže poriadne nahnevať, ako rýchlo vôňa, ktorú ukrývajú, vyprchá.

Samozrejme, záleží od koncentrácie parfumovej zložky a kvality parfumu. Aj pri luxusnejších a finančne nákladnejších produktoch sa však stáva, že za pár hodín je vôňa fuč. To, čo ste na seba ráno „nastriekali“, zmizlo ešte pred obedom a vás hnevá, že chýba obľúbená vôňa. Britský Daily Mail v súvislosti s touto témou oslovil odborníčku, ktorá radí niekoľko trikov, ako predĺžiť trvácnosť vône z vašej obľúbenej fľaštičky. Niektoré rady však poriadne prekvapia.

Žiadna kúpeľňa!

Áno, to je hneď prvá. Podľa Rachel Houseovej, ktorú cituje britský portál, by sme nemali naše vône skladovať v kúpeľni, pretože toto miesto je pre ne prekliatím. Problémom je vlhkosť, ktorá sa podpisuje na kvalite produktu a likvidácii vonných molekúl v parfume. Flakóny by sa mali vraj nachádzať na suchom a tmavom mieste. Škodí im totiž vlhkosť, ale aj priame slnečné svetlo.

Bytový sprej Byredo Tree House prináša spojenie...
Aromaterapeutický kúpeľový a sprchový olej...
+4Bytový difuzér Parks London, vôňa Olive and...

Vlhké prostredie nie, telo áno

Znie to možno paradoxne, ale Rachel House tiež radí, že parfumy by sme mali nanášať na hydratovanú pokožku. Znamená to, že po rannej sprche by nemal chýbať rituál natierania pokožky telovým mliekom či maslom. Zvláčnená a hydratovaná koža pracuje s parfumom lepšie a dodá mu viac intenzity. Ideálne potom je, ak si zadovážite napríklad produkt z identickej rady – to znamená napríklad telové mlieko s vôňou vášho parfumu.

Radšej žiadne trenie

Druhé pravidlo už možno poznáte – oplatí sa však pripomenúť si ho. Pri nanášaní parfumu má väčšina z nás tendenciu streknúť si pár kvapiek na jedno zápästie a následne ho pretrieť tým druhým – suchým, aby sme ho naniesli aj tam. Chyba! Takto sa likviduje vonná zložka a trenie neprospieva molekulám vône, môže dôjsť k ich poškodeniu, ich trvácnosť je kratšia a tiež dochádza k miernej zmene vo vôni samotnej.

IMGL8709  c  Michael Du  rr ed Čítajte viac Pauline Rochas: Parfum nás vracia k nášmu pôvodu, môže nás aj uzdraviť

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #parfum #trik #trvácnosť

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...