Príliš málo spánku? Na tvári je to hneď vidieť, takto si pomôžete

Nepekné kruhy pod očami? Tu sú tipy, ako sa ich rýchlo zbaviť.

01.02.2022 11:00
žena, tvár, únava, zrkadlo, pokožka Foto:
Málo spánku?
debata

Počas spánku regeneruje naše telo a aj pokožka. Nie vždy si však dokážeme pospať potrebných osem hodín, aby sme sa zobudili s oddýchnutou tvárou. Po noci, kedy spíme málo, sa ráno pri pohľade do zrkadla nepríjemne preľakneme. Prehýrenú noc okamžite prezradia kruhy pod očami.

Ako sa tvoria? Nekvalitný spánok vedie k sťaženému toku lymfy, čo má za následok opuch okolo očí. Očné masky dostupné v drogériách robia malé „zázraky“ a zároveň vysušenú pokožku hydratujú. Pomáha však aj starý trik, ktorý nestojí veľa – plátky uhorky. Najlepšie je uchovávať uhorku v chladničke a v prípade potreby si dva plátky chladnej zeleniny priložiť na pár minút na oči. Podobný účinok majú vychladené čajové vrecúška, napríklad so šalviovým či harmančekovým ča­jom.

dakota Čítajte viac Ako si vďaka maskare vyčariť nádherné riasy? Tu je tip od slávnej Dakoty Johnsonovej

Aj krátka masáž tváre môže stimulovať tok lymfy a znížiť opuch. Môžete si tvár premasírovať prstami či tvárovými valčekmi, ale postačí aj obyčajná lyžička, ktorú na pár sekúnd necháme v mrazničke. Jednoducho okolie pod očami masírujeme jemne zvnútra von, aj smerom zdola nahor.

Na uhorky nedá dopustiť ani topmodelka Kate Moss, ktorá si z nich dopraje masku potom, čo si tvár každé ráno ponorí do umývadla so studenou vodou. Pridáva do nej ešte aj ľad.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pokožka #kruhy pod očami

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...