Luxus s nádychom túžby a vášne! Couture z pera Mabilla ponúkla zvádzanie v Paríži

Ženská, zvodná, fyzická, určená na každodenné prežívanie - aj taká môže byť móda haute couture.

28.01.2022 08:30
Alexis Mabille  HCSS22 Foto:
Modelka na prehliadke Alexis Mabille Haute Couture Jar/Leto 2022.
debata

Počas aktuálneho týždňa módy v Paríži sa ju tak pokúsili prezentovať viaceré ateliéry. Jedným z nich bol aj ten pod vedením Francúza Alexisa Mabilla.

Jeho najnovšia kolekcia haute couture dostala prívlastok „carnal couture“, čo by sa voľne dalo preložiť ako telesná, fyzická couture móda. Toto spojenie s telom nositeľky, ale aj s vášňou, krásou, senzuálnosťou sa pretavilo do viac ako dvadsiatky kreácií, medzi ktorými nechýbali veľkolepé večerné kreácie, ale aj kúsky odvážnejšie, zvodnejšie, modely, ktoré akoby boli pre nositeľku druhou kožou.

Modelka na prehliadke Alexis Mabille Haute...
Modelka na prehliadke Alexis Mabille Haute...
+17Modelka na prehliadke Alexis Mabille Haute...

Jedným z dominantných materiálov bola čipka, ktorá obkresľovala štíhle telá modeliek, či už v podobe luxusného a krištálmi pošívaného overalu alebo spodnej bielizne, ktorá sa objavila ako súčasť kreácií. Nechýbalo však ani plisé, veľkolepé bálové objemy v sukniach, ktoré boli pretiahnuté objemovo dozadu a do strán či napríklad vrstvené efektom zavinovania a drapérie v oblasti bokov.

zväčšiť Modelka na prehliadke Alexis Mabille Haute... Foto: © Dominique Maître via OBCM
Alexis Mabille HCSS22 Modelka na prehliadke Alexis Mabille Haute Couture Jar/Leto 2022.

Erotický náboj viacerým modelom dodali polopriehľadné či priehľadné materiály. Alexis Mabille však zároveň pracoval s jedným zo svojich kľúčových elementov v tvorbe, mašličkou. Tá sa objavila napríklad ako dekoratívny detail zložený z desiatok drobných symetricky našívaných mašlí na prednom diele večerných šiat, ale aj ako masívny ozdobný uzol na záverečnom večernom plášti, spod ktorého vykúkala sexi telová kombinéza zo zlatej čipky. Odľahčenejší nádych potom v kolekcii udával pruhovaný vzor, ktorý sa objavil na dlhých košeľových šatách aj na zvonovej róbe s odhalenými ramenami.

Paris Fashion S/S 2022 Chanel Čítajte viac 10 TOP momentov z Paríža: Farby, erotika, história i luxus - rok 2022 bude ich v znamení

Mabille sa už tradične zaradil do programu vybraných francúzskych (a medzinárodných) ateliérov, ktoré dvakrát ročne prezentujú kolekcie haute couture, pričom patril medzi tie módne domy, ktoré sa rozhodli spraviť živú módnu šou. Zábery z nej, či už v galérii, alebo na videu si môžete pozrieť práve u nás.

Video
VIDEO: Prehliadka Alexis Mabille Haute Couture S/S 2022. Zdroj: Alexis Mabille via OBCM

Súčasťou prezentácie kolekcií haute couture boli aj kúsky od Dior a Chanel. Viac nájdete v galériách nižšie. Pripravujeme pre vás aj reportáž z prezentácie kolekcie Fendi Haute Couture, na ktorú mala redakcia Pravdy exkluzívne pozvanie.

Modelka na prehliadke Chanel Haute Couture...
Modelka na prehliadke Chanel Haute Couture...
+14Modelka na prehliadke Chanel Haute Couture...
Modelka na prehliadke Dior Haute Couture...
Modelka na prehliadke Dior Haute Couture...
+16Modelka na prehliadke Dior Haute Couture...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #luxus #móda #erotika #zvádzanie #čipka #haute couture #mašľa #Alexis Mabille

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...