Emma Čaputová pózuje na titulke VOGUE! Toto je nová generácia modelingu, vraví magazín

Meno Emmy Čaputovej vyvolalo veľký rozruch v októbri minulého roka, keď sa mladá Slovenka objavila na prehliadke dizajnéra Borisa Hanečku. Dcéra slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej je najnovšie hviezdou titulnej strany magazínu Vogue.

19.01.2022 15:44
TGAL9843 Foto:
Modelka Ema Čaputová na prehliadke Veroniky Kostkovej a jej svadobnej kolekcie Siréne.
debata

Česko-slovenské vydanie najznámejšieho módneho titulu histórie sa venuje novej generácii modeliek a modelov, ale aj umelcov a tvorcov z módnej brandže, ktorí majú potenciál pohnúť estetikou budúcnosti. Emma Čaputová sa objavila na jednej zo štvorice tituliek, s ktorými pôjde módny magazín do predaja. Pózuje na nej v spoločnosti ďalších kolegov, pričom popis na profile na sociálnej sieti neuvádza jej priezvisko a poukazuje skôr na novú generáciu ako celok.

„Súčasný svet nepotrebuje revolúcie, ale inovácie. Nie je nutné boriť to minulé a nahradzovať ho niečím novým, ale posúvať, oživovať alebo prepožičiavať nový rozmer,“ píše sa na Instagrame periodika. „Adam, Thali, Kryštof, Emma – nové tváre česko-slovenského modelingu patria ku generácii Z. Všetkých spája februárová obálka Vogue CS, tretia zo štyroch. Okrem nich sa na aktuálnom vydaní podieľali tiež študentky a študenti tvorby písma, mladí ilsutrátori a fotografi. Aj takto môže vyzerať YouthQuake 2022,“ pokračoval Vogue vo svojom komentári. Hnutiu YouthQuake je venované celé februárové vydanie. Zvyšné tri titulné strany si pozrite na Instagrame Vogue CS – tu.

O titulnú fotografiu sa postaral fotograf Arseny Jabiev, no kasting jednotlivých tvárí mala podľa informácií portálu Super.cz kastingová riaditeľka z Londýna. Ako pre portál uviedla šéfredaktorka magazínu Andrea Běhounková, uvedomuje si, že Emme Čaputovej prináša jej priezvisko väčšiu pozornosť než iným. „Mediálna pozornosť je určite spôsobená aj tým, že je dcérou prezidentky Slovenskej republiky. Na druhej strane, kto sa aspoň trochu orientuje v špičkovom modelingu, vie, že pokiaľ nemáte isté preddispozície, nepresadíte sa. Emma má veľký potenciál nielen preto, ako vyzerá, ale je tiež veľmi pracovitá, svedomitá a cieľavedomá,“ uviedla pre český portál.

Modelka Ema Čaputová (v čiernej kreácii) na...
Modelka Ema Čaputová (v čiernej kreácii) na...
+2Modelka Ema Čaputová (v čiernej kreácii) na...

Emma Čaputová ako modelka spolupracovala už s niekoľkými značkami a objavila sa aj na prehliadke Lenky Sršňovej či Veroniky Kostkovej. Jej účasť na prehliadkovom maratóne Fashion LIVE! v októbri 2021, kam ju prišla podporiť aj mama – prezidentka, však rozvírila vášne a otvorila tiež diskusiu o shamingu na sociálnych sieťach. Viac si k tomu môžete pozrieť aj v našej diskusii v relácii Ide o nás.

Video
VIDEO: Poznámky na Emmu Čaputovú ukázali aj krutosť za fotkami usmiatych mamičiek či dôchodcov
Video
VIDEO: Emma Čaputová na módnom móle.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vogue #titulná strana #Zuzana Čaputová #Emma Čaputová

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...