Brooke Shields prezradila trik na slávne husté obočie. Odborníci? Chytajú sa za hlavu

Či už mala šestnásť alebo päťdesiatšesť, na jej tvári nikdy nechýbalo. Dominantné obočie. Aj vďaka nemu sa herečka Brooke Shields stala vzorom krásy pre mnohé ženy. A zostáva ním aj po rokoch.

22.01.2022 07:00
brooke2019a Foto:
Herečka Brooke Shields sa v roku 2019 na jednej spoločenskej akcii.
debata

Iba nedávno slávna hrdinka Modrej lagúny prezradila tajomstvo, ako sa vlastne stará o svoje obočie, aby stále vyzeralo súmerne, pôsobilo husto a zdravo a pritom upravene. Na svojom profile na Instagrame sa herečka a bývalá topmodelka, ktorá bola dokonca istý čas múzou aj pre Andyho Warhola, priznala k tomu, že používa jeden nezvyčajný trik.

Reč je o ceruzke na kreslenie – nie však takej, ktorá je určená na líčenie, ale skutočnej písacej a kresliacej potrebe, s akou pracujú aj umelci, výtvarníci či študenti výtvarného umenia. Práve pomocou tejto tužky si Shields upravuje obočie, dodáva mu farbu aj hustotu. Následne sa ku slovu dostáva pomáda na obočie, ktorá je už cieleným výrobkom práve na túto partiu tváre. Ide o produkt z kolekcie americkej značky Trish McAvoy.

Aj ofinu a neposedné vlny vyskúšala počas...
Herečka Brooke Shields na archívnom zábere z...
+5Herečka Brooke Shields na zábere z roku 1997....

Trik, ktorý vraj už roky používa hollywoodska hviezda, však nenašiel veľa pochopenia u odborníkov. Ako píše americký magazín People, odvolávajúc sa na viacero známych mien z brandže – tužky, ktoré nie sú určené priamo na pleť, môžu spôsobiť alergickú reakciu, podráždenie kože očného okolia či samotného oka. Varovali tiež predtým, že na miestach, kde je obočie redšie a kde bolo vytrhávané, môže dôjsť k permanentným stopám farby, keďže tá sa vlastne dostane do kože a drobných porušených miest. Zdá sa, že Brooke Shields si však z takýchto varovaní ťažkú hlavu nerobí.

Fendi, haute couture, mejkap a vlasy, trend Čítajte viac Obočie si pýta učesať! Ako vybrať farbu a správny tvar? Odborníčka odpovedá

My osobne nebudeme odporúčať, aby ste experimentovali s farbami, ktoré sú určené na papier či plátno, ale skôr odporučíme cielené výrobky na úpravu, farbenie a udržiavanie obočia. Keďže obočie postupujúcim vekom redne, dôležitá je tiež výživa v podobe doplnkov výživy a vitamínov, ktoré sa užívajú na podporu pevnosti či rastu a hustoty vlasov, zlepšenie kvality kože a nechtov. Opatrné tiež buďte už pri samotnom vytrhávaní obočia. A to platí, či máte 20 alebo 45.

Verte nám, čas vám dá za pravdu, že menej (trhať) je niekedy viac.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #dermatológ #úprava #obočie #Brooke Shields #trik

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...