Tri jednoduché tipy na pleť bez vrások. Prírodné a bez chémie

Krásna pleť bez vrások nie je zadarmo. No zároveň nemusí stáť ani tak veľa, ako vás o tom presviedčajú výrobcovia kozmetiky a plastickí chirurgovia. Čas zastaviť nemožno, ale správnym prístupom k pleti ju dokážete udržať sviežu a fit podstatne dlhšie, ako ostatní.

23.01.2022 13:00
shutterstock 1675856287 Foto:
Hydratačný krém je nevyhnutnosťou proti starnutiu a vráskam.
debata

Skúste výživu priamo na kožu

Existuje mnoho doplnkov výživy, ktoré majú zabrániť tomu, aby pleť starla. Prirodzene výživa hrá svoju nezameniteľnú úlohu a tak aj zdravý životný štýl. Veľkou pomocou je pohyb na čerstvom vzduchu a absolútna nutnosť vyhýbať sa cigaretám. No skvele pôsobí aj priama výživa pomocou masiek a zábalov, ktoré si ľahko vytvoríte aj doma.

Avokádovo-medový hydratačný krém

Hydratačný krém je nevyhnutnosťou proti starnutiu a vráskam. Pokožke pomáha udržať vlhkosť a tak ju ozdravuje aj napína. Veľmi obľúbený je hydratačný recept z avokáda a medu. Po aplikácii je pokožka jemná a mladistvá.

Ingrediencie:

  • 3 lyžice čerstvej smotany
  • 1/4 avokáda
  • 1 lyžica medu

Všetky tri ingrediencie vymixujete na hladký krém. Nanesiete na tvár a pokojne relaxujte aj hodinu. Následne masku zmyte.

kozmetika, make up, žena, zrkadlo, oko, pleť, koža, pokožka, líco, nos, ústa Čítajte aj Trápia vás nepekné zápaly na tvári? Ktorú bylinku pridať do pleťovej masky?

Bazalkový toner

Tento recept je skvelý pre ľudí so sklonom k akné a tvorbe jazvičiek. Bazalka pôsobí ako antiseptikum, pomáha odstraňovať baktérie spôsobujúce akné, zlepšuje prekrvenie pokožky a tým aj jej elasticitu.

Ingrediencie:

  • 3 lyžice sušených listov bazalky
  • 1 šálka vriacej vody

Sušené lístky bazalky rozdrvíme zalejete vriacou vodou. Keď voda vychladne, scedíte listy, nanesiete na tampón a extraktom pleť prečisťujete. Ideálne robiť takúto očistu každý deň napríklad počas dvoch týždňov.

Pleťový píling s mandľovým cukrom

Pre mladú pleť je v neposlednom rade dôležité venovať pozornosť jej ošetrovaniu a odstraňovaniu starých buniek. Pravidelný píling pomáha zbaviť sa odumretých kožných buniek a vaša pleť vyzerá hladšie a jasnejšie.

Ingrediencie:

  • 3 lyžice čerstvej smotany
  • 1 šálka bieleho cukru
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 1/2 šálky mletých mandlí
  • 2 lyžice olivového oleja

Všetko dobre premiešajte a rozotrite po tvári. Spravte si masáž tváre a potom si umyte tvár najprv teplou a potom studenou vodou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #akné #pleť #pleťová maska #píling #vrásky #hydratačný krém #toner #hydratácia pleti

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....