3 kľúčové trendy v ženskej kráse na rok 2022! Viete, s akým účesom zabodujete?

S príchodom nového roka sa už roztáčajú kolesá priemyslu s krásou. Ten žije každý rok na nových trendoch či udržiavaní tých najpopulárnejších, ktoré sú tu už s nami nejaký ten piatok. Ako to teda vlastne vyzerá s rokom 2022? Experti predpovedajú.

05.01.2022 06:00
Italy Fashion Versace Foto: ,
Topmodelka Irina Shayk na prehliadke značky Versace.
debata

Britský portál denníka Daily Mail sa obrátil na špičkových profesionálov v jednotlivých odboroch, aby poukázal na najhorúcejšie trendy roka v oblasti ženskej krásy a starostlivosti. Zdá sa, že v nasledujúcich mesiacoch sa ženská krása bude niesť aj v znamení týchto „hitov“.

Vlasy po pás, vyžehlené a sexy!

Vlny, mikádo, krátke vlasy, vrabčiak aj prísna ofina – nosiť sa dá všetko, ale ak pomenovať jeden z kľúčových trendov úpravy vlasov, potom je to elegantný look z vyžehlených žiarivých vlasov lemujúcich tvár, ale aj krk a dekolt. Ako príklad uvádza portál vizuál speváčky Dua Lipy, topmodeliek Gigi Hadidovej a Naomi Campbellovej či Iriny Shaykovej na prehliadke značky Versace. Slávne hviezdy s čiernymi či plavými kaderami, ktoré pôsobili husto a leskli sa ako učesaný konský chvost, vzali útokom nielen samotné mólo, ale následne aj internet a množstvo žien. Vlasový špecialista Mark Hill, ktorého cituje Daily Mail, vysvetlil, ako dosiahnuť takýto vzhľad.

Defilé prehliadky značky Versace s kolekciou na...
Modelka Precious Lee na prehliadke Versace...
+4Topmodelka Irina Shayk na prehliadke značky...

„Začnite tak, že si vlasy najprv vyfúkate čo najhladšie. Rád na to používam lopatkovú kefu a nezabudnite vždy pri sušení nasmerovať fén na vlasy od korienkov ku končekom, aby ste sa zbavili akýchkoľvek rozlietaných vlasov a aby sa vlasy začali lesknúť. Keď sú vaše vlasy suché, vezmite ich medzi prsty po jednotlivých prameňoch a nastriekajte sprejom na ochranu pred teplom. Pomocou žehličky na vlasy hladko a jemne prechádzajte každou sekciou."

Líčenie je svieže a retro

Lesk, sviežosť, tón opálenej pokožky – namiesto prísneho kontúrovania a silných farebných prechodov by malo byť líčenie tohto roka omnoho prirodzenejšie a na pohľad mladšie. Ako uviedla pre britský portál make-up artistka spoločnosti Bobbi Brown Amy Conwayová, je to druh trendu, druh trendu, „ktorý milujeme, pretože je super nositeľný, ľahko sa robí a okamžite vyzeráme mladšie“.

zväčšiť Bronzové tóny, lesk a sviežosť - v líčení sa... Foto: SHUTTERSTOCK
shutterstock 614688716 Bronzové tóny, lesk a sviežosť - v líčení sa vracajú.

Súčasťou líčenia by mal byť bronzer so zmatňujúcim finišom, lesky na perách aj trblietavá textúra očných tieňov na viečkach. Namiesto hustej vrstvy trblietok však odporúča vizážistka trblietky len kde-tu, respektíve akýsi nenútený glamour a sexy look.

Rúž so saténovým finišom Rouge Dior Satin,...
Očný tieň Diorshow Mono Couleur Couture, odtieň...
+5Púder Dior Backstage Powder-no-Powder, odtieň...

Pleť si pýta home-office… teda home-relax

Posledné dva roky a častá absencia profesionálnej starostlivosti v kozmetických salónoch priniesla nový trend domácej starostlivosti o pleť. Nejde však len o klasické odlíčenie sa a krémovanie tváre. Do domácej starostlivosti prenikli aj vysoko špecializované produkty či celé sady, ktorých pointou je absolvovať rituál ako v kozmetickom salóne, dopriať pleti výživu, energiu, zdravie a vašej mysli zase relax. Tento trend vraj bude naplno pokračovať v roku 2022, pričom ženy (aj muži) si budú doma častejšie robiť rôzne pleťové a vlasové zábaly, aplikovať masky, ale tiež napríklad používať hi-tech doplnky na čistenie či masírovanie pleti.

DSC 5673 Čítajte viac Pauhofová, Drobná či Rolins - toto sú najlepšie oblečené ženy roka 2021: Kto sa ešte dostal do nášho zoznamu?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #krása #líčenie #trend #rok 2022

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...