Domáci dizajn pod vianočným stromčekom! 15 tipov na darčeky od šikovných Slovákov

Ani pretrvávajúca pandémia nezastavila domácich tvorcov. Dizajnéri, šperkári či autori úžitkového dizajnu nehodili flinty do žita.

10.12.2021 12:00
hodvabnacesta Foto:
Mierumilovný hodváb – tak označujú materiál, z ktorého sú vyrobené nežné ženské odevy, jeho autorky – Lenka Šoltýsová a Vlastina Svátková. Ich víziu v kolekcii Lesolti x Vlastina ocení nejedna fanúšičky módy aj ekologického prístupu.
debata

Slovenský dizajn a autorská tvorba aj v uplynom roku s úspechom vyprodukovala niekoľko zaujímavých odevných kolekcií či niekoľko solitérov – trendových kúskov v rámci odievania, doplnkov či šperkov. Azda jedným z najväčších prekvapení, ktoré sa však objavilo na domácej scéne vlastne akosi v tichosti, sú šperky známej slovenskej moderátorky Soni Müllerovej. Luxusné šperky s pravými drahými kameňmi zaujali na prvý pohľad a rozhodne sa môžu zaradiť aj medzi tohtoročné darčekové tipy pod vianočným stromčekom. Aj keď, pripraviť sa na vyššiu cenu, je v ich prípade nutné.

Slovenská moderátorka Soňa Müllerová v...
Slovenská dizajnérka Veronika Lokajíčková...
+12Dámska kabelka z dielne značky Kras Studio je...

S novými kolekciami sa predstavilo niekoľko dizajnérov – no viac ako kolekcie na móle sa pre „predvianočný trh“ hodia ich limitované a kapsulové kolekcie športových odevov či doplnkov. V hre sú napríklad dámske mikiny (napríklad modely od Veroniky Lokajíčkovej či Lukáša Krnáča, prípadne modely z merchovej kolekcie Marcela Holubca pre známy bratislavský salón krásy IEM Spa), ale tiež pánske odevy a unisex doplnky od Pavla Dendisa.

odkaz
Vianočná súťaž Pravda, banner

Na svoje si, samozrejme, prídu aj tí, ktorí by túžili obdarovať blízkych odevným kúskom priamo z móla – v predaji ich majú všetci dizajnéri, ktorí sa za posledný rok prezentovali novými kolekciami – či je už reč o Petre Kubíkovej, Petre Weingartovej, Lenke Sršňovej a mnohých ďalších. Vianoce tak trochu inak pripravil pre fanúšikov svojej tvorby (a mena) Boris Hanečka. Ten sa rozhodol vytvoriť porcelánovú sadu, ktorej dominuje grafický motív jeho ostatnej kolekcie.

hanecka2 Čítajte viac Sršňová rozkvitla aj dospela so Strakom! Hanečku temné zrkadlenie vrátilo do formy

Ako darčekové tipy na blížiace sa Vianoce sú v hre aj kožené doplnky, šperky, úžitkový dizajn v podobe váz, pohárov či dekoratívnych sošiek, ba dokonca aj parfum od slovenského výrobcu. Viac si už pozrite v našej galérii vyššie, kde nájdete aj ceny jednotlivých produktov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #dizajn #Vianoce #darček #tipy #domáci dizajn

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...