Kabáty z umelej kožušiny ako TOP hit záveru roka: Máme 11 tipov aj foto známych žien

Pravú kožušinu už niekoľko rokov nahrádza v segmente dámskej módy aj kožušina umelá. Technológie prispeli k tomu, že často vyzerá veľmi luxusne. Ba v niektorých prípadoch priam reálne ako skutočná.

08.12.2021 06:00
marella30995 Foto:
Dámsky kabát z umelej kožušiny Marella. Predáva Zalando.sk za 309,95 eura.
debata

Výhodou v tomto prípade je, že za kabát či bundu z umelej kožušiny zaplatíte rádovo o niekoľko stoviek, niekedy tisícok eur menej. A, samozrejme, zároveň budete ľudská. Hoci sa dnes výrobcovia kožušín bijú do pŕs, že podmienky na kožušinových farmách sú pre zvieratá chované na kožušiny, veľmi priaznivé – realita môže byť často iná.

Umelá kožušina navyše dnes už dokáže byť trendová, zahriať (čo je v zime dôležité), mnohí tvorcovia a firmy investujú aj do technológií syntetických materiálov, ktoré sú následne rozložiteľné… a vznikajú aj mnohé nadčasové kúsky, ktoré môžete nosiť niekoľko rokov.

Dámsky kabát z umelej kožušiny H&M. Predáva sa...
Dámsky kabát z umelej kožušiny Mango. Predáva...
+8Dámsky kabát z umelej kožušiny Hugo Boss....

Čo sa trendu aktuálnej sezóny týka, nebudeme vám radiť nič výnimočné. Siahajte práve po tých „timeless“ modeloch – ideálne sú jednoduché siluety, ktoré postavu pekne zabalia. Vo farebnosti dominuje čierna, hnedá, čokoládová alebo piesková, pridáva sa ku nim potom tiež smotanová alebo biela. Ak hovoriť o nejakom trendovom prvku v umelých kožušinách, potom sú to pastelové farby – napríklad levanduľová, ružová či pepermintová. Pri nich však opatrnejšie – myslite na to, že aj tento kúsok chcete ešte pár rokov nosiť a nekupujete si ho len na jednu zimu.

V našej galérii nájdete 11 tipov na modely z umelej kožušiny a inšpiráciu vám možno ponúknu aj známe tváre. Vedeli ste, že umelé kožuchy nosia napríklad aj tieto známe dámy?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #kabát #kožušina #umelá kožušina

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....