Jeden, dva, tri... kroky, ako sa bezchybne nalíčiť: Stačí poznať nasledovné

Vyzerať skvelo pri každej príležitosti, mať bezchybnú úpravu líčenia či účesu - to je v časoch Instagramu a Facebooku dôležitejšie než kedykoľvek predtým.

03.12.2021 16:25
shutterstock 158939132 Foto:
Zoznam líčidiel by mal byť pomerne pestrý.
debata

Aj preto je asi celkom pochopiteľné, že v rámci diskusií o tom, ako čo najviac zažiariť, vznikajú obrovské fóra a vyjadrujú sa v nich amatéri aj odborníci.

Z jednej takejto „diskusie“ citoval už dávnejšie aj britský Daily Mail, ktorý sa odvolal na vychytené „beauty“ blogerky či niektoré užvíateľky so zanietenou láskou voči líčeniu. Niektoré ich rady znejú možno bizarne, možno prekvapia, ale údajne vraj naozaj fungujú!

1. Nepudrujte si mastné miesta na tvári

Znie to možno prekvapivo, ale dôvod je jasný – takto totiž skôr podobné momenty zvýrazníte, prípadne vytvoríte ilúziu „omietky“, ktorá je výraznejšia než zvyšok vášho mejkapu. Omnoho lepšie je používať zmatňujúcu bázu, ktorú rozpracujete pomocou hubky na pleti. Mastnejšie miesta, ako je napríklad T-zóna, si zaslúžia pozornosť, ale nikdy sa nesústreďujte len na ňu, pretože vo výsledku môže líčenie vyznievať disproporčne.

S trikmi v líčení vám poradí aj známa odborníčka Lucid: Viac tu

2. Skúste to s púdrom ešte pred mejkapom

Naozaj? Nuž, jedna z blogeriek, ktorú cituje britský server, tvrdí, že transparentný a rozjasňujúci púder použije najprv vo veľmi jemnej vrstve na tvár a následne aplikuje tekutú bázu. Tá je vo výsledku zamatovejšia a na pohľad kompaktnejšia. Tiež dlhšie vydrží.

3. Pred rúžom by ste mali použiť ceruzku

Reč nie je o kontúrovaní pier, hoci aj to môže pomôcť – ale len v prípade, ak zvolíte identický odtieň kontúrky na pery ako je odtieň samotného rúžu. Pred líčením pier rúžom najprv použite tužku, ktorou môžete vytvoriť okraje a pery zväčšiť (zároveň zabránite, aby sa rúž rozpíjal do kože okolo úst). Okrem toho môžete tužkou prekresliť celé pery a následne ich dokončiť pomocou rúžu. Líčenie bude trvácnejšie a intenzívnejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #facebook #líčenie #púder #trik

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...