Blunt, Morris či Delevingne: Pod sakom len naostro! Je toto vari nový módny hit?

Hollywoodsky dress-code ponúka väčší priestor na odvahu, keď príde reč na spoločenské podujatia. Ale zdá sa, že momentálne podlieha stále viac jednému trendu. A ten by mohol ovplyvniť aj bežné ženy, čo myslíte?

12.11.2021 06:00
2021 CFDA Fashion Awards Foto: ,
Herečka Emily Blunt v nohavicovom kostýme Christopher John Rogers.
debata

Reč je o obliekaní na pohľad strohého či maskulínne pôsobiaceho kúska odevu, ktorý však prináša nečakané a odvážne prekvapenie – žiaden ďalší kúsok odevu. Aby sme boli presnejší – narážame na nosenie saka bez spodnej bielizne či topu alebo košeľovej blúzky či hodvábnej blúzky pod ním.

Zdá sa vám to ako pritiahnuté za vlasy – kto už by si len obliekal sako na nahé telo? Nuž, príkladov sa nájde viac ako dosť. Veď len na stredajšom vyhlásení módnych cien CFDA sa takto objavila v spoločnosti slávna modelka, ale tiež napríklad hviezdy filmového plátna.

zväčšiť Speváčka Maren Morris na vyhlásení cien CMA... Foto: SITA/AP, Ed Rode
55th Annual Country Music Awards - Arrivals Speváčka Maren Morris na vyhlásení cien CMA Awards v Nashville.

Topmodelka Cara Delevingne stavila na odvážnu kombináciu sukne a rozopnutého zamatového saka so skrátenou dĺžkou. Pod ním nemala naozaj vôbec nič, akurát možno lepiacu pásku, ktorá držala poprsie strategicky na mieste tak, aby sa ani pri pohybe neukázalo objektívom nič navyše.

Pri Delevingneovej si poviete – dobre, je to modelka, provokuje. Ale rovnaký trend, hoci v o niečo decentnejšej verzii potom ukázala svetu aj herečka Emily Blunt. Pod jej oranžovým nohavicovým kostýmom Christopher John Rogers tiež absentoval akýkoľvek ďalší kus odevu. Tridsaťosemročná rodáčka z Londýna však stavila na decentnejší strih a len jemnú provokáciu čiastočne rozopnutého saka.

Do tretice sa potom s podobným trendom, hoci v inom vyznení pohrala aj herečka Anya Taylor-Joy, ktorú zase na slávnostný večer obliekol ateliér Oscar de la Renta. Akurát, že v jej prípade išlo o skrátený model sako-šiat. A v odvážnom výstrihu aj v tomto prípade chýbal ďalší kúsok odevu.

Herečka a moderátorka Drew Barrymore v šatách z...
Na podujatí sa objavila aj dizajnérka a...
+18Raper Kid Cudi (Vľavo) a Eli Russell Linnetz.

O tom, že nielen dámam na módnych cenách sa zapáčil podobný „trend“, svedčí tiež garderóba country speváčky Maren Morrisovej. V americkom Nashville sa v rovnaký večer postavila pred objektívy v bielom nohavicovom kostýme s „prekliato“ nízkym zapínaním elegantného kabátika. A obnaženou hruďou. Viac už na fotkách a v priloženej fotogalérii.

Otázka znie, milé naše čitateľky, trúfli by ste si na podobný odevný experiment? Alebo nebodaj ste ho už aj vyskúšali. Vyjadrite sa v našej ankete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #odhalenie #móda #naostro #trend #sako #bez trička

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...