Účes tejto sezóny? Inšpirujte sa slávnymi blondínkami a... skráťte to, dámy!

Donedávna boli známe svojimi dlhšími plavými kaderami. Zdá sa však, že filmové hviezdy zachvátila nová móda. Je toto nebodaj účes sezóny?

15.11.2021 09:00
641960043 Foto:
Herečka Sienna Miller na akcii LACMA Art+Film Gala s novým účesom - štruktúrovaným bobom.
debata

Ako nedávno poznamenal magazín Vogue, skrátenie účesu do podoby šmrncovného mikáda sa javí ako nová módna vlna – najmä, ak sa pozriete smerom na slávne krásky ako Sienna Miller či Billie Piper.

Trio herečiek postupne prekvapilo na sociálnych sieťach novými účesmi. Azda najviac zarezonoval v prípade spomenutej Millerovej, ktorá si dlhé roky udržiavala svoju plavú hrivu v dĺžke zhruba dvadsať centimetrov pod úrovňou krku.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Billie Piper (@billiepiper)

Týchto dvadsať centimetrov je fuč a 39-ročná herečka predviedla iba nedávno svoj štýlový bob. Podobne je na tom aj britská hrdinka hitu Penny Dreadful, herečka Billie Piper, ktorá sa tiež na sociálnej sieti pochválila novým zostrihom.

Ešte ďalej potom zašla herečka Florence Pugh, známa napríklad z nedávnej marvelovky Čierna vdova, ale tiež hororu Midsommar. Dvadsaťpäťročná rodáčka z Oxforda sa rozhodla pre radikálny zostrih a vlasy si nechala zostrihať len tesne ku krku a momentálne nosí účes inšpirovaný niekdajším populárnym „mulletom“.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Florence Pugh (@florencepugh)

Je zaujímavé, že napriek príchodu chladnejších mesiacov sa slávne ženy rozhodli účesy skôr skracovať. Vysvetlenie majú však pre to viacerí profesionálni hair-štylisti. Ženy sú podľa nich dospelejšie a nezávislejšie. Chcú síce stále vyzerať žensky, ale zároveň mladistvejšie a zároveň trošku punkovo. V štrukturovanom mikáde (či bobe) s nie celkom prísnou a jednotnou dĺžkou prameňov sa im to darí viac ako úspešne.

A čo vy? Ste fanúšikmi podobného účesu?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #Sienna Miller #účes #strih #Billie Piper #mikádo #Florence Pugh

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....