3 pravidlá prania spodnej bielizne, aby vydržala čo najdlhšie

Aj vás trápi, ako vyprať intímne oblečenie, aby si udržalo tvar, formu a aby vyzeralo čo najdlhšie ako nové? Nuž, jednoduché to nie. Obzvlášť, ak hovoríme o materiáloch, ktoré si s praním v práčke a vyššími teplotami až tak nerozumejú.

05.11.2021 15:38
primark 1243858 Foto:
Dámska bielizeň si pýta šetrné zaobchádzanie pri praní. Na snímke kúsky z kolekcie Primark.
debata (1)

Aj pri udržiavaní dámskej spodnej bielizne však môže pomôcť niekoľko tipov, vďaka ktorým sa vám podarí dôkladne oprať vašu obľúbenú podprsenku či napríklad čipkované nohavičky. Poďme teda na to!

1. Správny program, teplota či odstredenie

Ak chcete bielizeň prať v práčke, zásadne vyberajte program s jemným praním a čo najnižšie odstreďovanie. Dnešné práčky už majú funkciu regulovania teploty, otáčok pri odstreďovaní aj niekoľko programov na výber. Voľte program ručného prania a pokiaľ to nie je nutné, tak teplotu do 30 stupňov Celzia. Pri silnejšie znečistenej bielizni musíte na teplote pridať, otáčky na odstreďovanie však ponechajte čo najnižšie.

2. Vrecúško na bielizeň

Mala by to byť investícia, do ktorej vložíte peniaze zároveň s kúpou nového kúska intímneho oblečenia. Špeciálne vrecúška na pranie uchovajú tvar podprseniek či podväzkových pásov. Tiež prispievajú k tomu, aby vám napríklad zapínanie či háčiky alebo kostice nepoškodili iný kus bielizne, ktorý máte v práčke. Ak periete napríklad päť kusov podprseniek, mali by ste mať v práčke všetky vložené v samostatnom vrecku na pranie.

3. Ručné pranie

Pri najjemnejších materiáloch je vhodné ručné pranie. Rozumejte však pod ním veľmi jemný prístup k tkanine a materiálu. Použite teplú vodu v umývadle alebo napríklad plastovej nádobe na pranie a bielizeň veľmi jemne preperte v rukách. Sušiť by ste ju mali rozprestretú na suchom uteráku, nenechajte ju visieť za ramienka či úchyty. Predchádzate tak vzniku drobných milimetrových nerovností a disproporcií v strihu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #spodná bielizeň #tip #trik #pranie

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...